استاد ما معمولا نباید جوش سرازیر رو توی سایت داشته باشیم ولی توی این wps اومده و واسه ضخامت بالای 14.3mm الکترود ۸۰۱۰ و سراریز برای پاسهای پرکنی و نما استفاده کرده😳
به نظرتون این مشکل ساز نیست؟
PQR که برای این wps گرفته شده موجود نیست
سلام، فقط در صورتی مجاز هستند که در دستورالعمل، جوشکاری بصورت سرازیر مجاز باشد.
اما در جایگاه فنی اگر بخوام پاسخ بدم، این موضوع مشکلساز نیست، بخصوص اگر عمل رادیوگرافی یا PAUT بصورت صددرصد بر روی اون انجام بشه.
بخصوص در جوشکاری بر روی خطوط لوله، عموما دستورالعمل جوشکاری رو اینگونه مینویسن که پاس ریشه رو با الکترود ۶۰۱۰ میزنن و پاسهای پر کنی رو میشه بسته به گرید متریال، با الکترودهای ۷۰۱۰ یا ۸۰۱۰ بصورت سرازیر زد و البته که سرجوش بطور کامل رادیوگرافی شده یا بوسیله روش اولتراسونیک PAUT تست بشه.
سلام و عرض ادب خدمت استاد گنجی گرامی
استاد به نظر شما این wps میتونه برای سایت مورد قبول واقع بشه؟
سلام و عرض احترام. این دستورالعملها نیاز به اصلاحات جزئی دارند.
اول اینکه PQR پشتیبان ندارند و صرفا پیش دستورالعمل محسوب میشوند.
دوم اینکه وقتی از استانداردی برای تدوین دستورالعمل جوشکاری (و حتی انجام تست جوشکار) استفاده میکنید حتما باید سال ویرایش استاندارد جلوی آن ذکر شده باشد.
سوم اینکه وقتی در دستورالعمل جوشکاری برای درج فلز پایه، از P-No. و G-No. استفاده میکنید، نیاز به درج Specification و Type و Grade متریالها نیست.
چهارم اینکه متوجه منطق پشت درج محدوده ضخامتها نشدم! علیالقاعده با توجه به نیاز تولید، به این نتیجه میرسیم که چه ضخامتی برای نمونه یا نمونههای PQR انتخاب کنیم. با توجه به جدول QW-451.1.
پنجم اینکه برند الکترود قید شود.
ششم اینکه Preheat Maintenance با ذکر زمان نوشته شود. یعنی در چه مدت از چه دمایی به دمای محیط برسد.
هفتم اینکه Multiple or Single Electrode مربوط به فرآیند زیرپودری است و در اینجا Single Electrode ذکر گردد.
هشتم اینکه محدوده آمپر بسیار بزرگ است و از محدوده بدستآمده در PQR استفاده شود.