سلام، این حس شما رو کاملا درک می کنم. شما هرچقدر که بار علمیتون بیشتر میشه، بیشتر متوجه میشید که چقدر مطلب برای یادگیری هست و چقدر جا برای پیشرفت هست و حس شما نشونه خوبی هست. دوستانی هستن که یکسال هم نیست شروع به برنامه نویسی کردن و وقتی باهاشون صحبت می کنی، میبینی که اعتماد به نفس خیلی خیلی بالایی دارن و فکر می کنن از پس هر پروژه ای بر میان. این حس کاذب هست و هرچقدر که شما بیشتر یاد میگیرید و حرفه ای تر و با تجربه تر میشید، اعتماد به نفستون کمتر میشه. یک نمودار خیلی معروف هست که این پدیده رو عالی نشون میده.
این نمودار رو من واقعا دوست دارم و به نظرم خیلی مفهوم فوق العاده ای رو به شکلی راحت داره منتقل می کنه.
این نمودار میگه که شما اولش که کار رو شروع می کنید، دانشتون ۰ هست و اعتماد به نفستون هم ۰. ولی یکم که پیش میرید، خیلی سریع اعتماد به نفستون سر به فلک میذاره ولی دانشتون زیاد نیست هنوز. از اونجا، هرچقدر که بیشتر یاد میگیرید، اعتماد به نفستون کم میشه و به جایی میرسید که فکر می کنید که هیچی بلد نیستید و به هیچ جا نمیرسید و حس یاس و ناامیدی بهتون دست میده. از اونجا اگه هنوز ادامه بدید به یادگرفتن، هر چقدر که پیش میرید دانشتون بیشتر میشه، تجربتون بیشتر میشه و آروم آروم اعتماد به نفستون هم بیشتر میشه و این مسیر ادامه داره. نکته جالبی که وجود داره اینه که شما وقتی دانشتون خیلی خیلی هم زیاد بشه و کلی هم با تجربه باشید، هیچ وقت به اون سطح از اعتماد به نفسی که اون اول داشتید که هیچی بلد نبودید، نمی رسید.
پس پیشنهاد من به شما اینه که هیچ وقت نا امید نشید و همیشه تلاش کنید. الان اگه این حس رو دارید، جای خوبی هستید و پیشرفت خوبی داشتید، پس ادامه بدید و مطمئن باشید که جواب میگیرید.
یک نکته دیگه هم که به نظرم باید بهش دقت کنید اینه که معمولا برنامه نویس ها و طراح های الکترونیک کار طراحی وب و اپ رو خودشون انجام نمی دن. در این دنیای فعلی شما نمی تونید همه کار رو تنهایی انجام بدید. باید یک تیم خوب جمع کنید. منظورم اینه که در بازار کار، کسی از شما توقع نداره که وب بلد باشید. ولی اگه بلد باشید می تونه خیلی باعث پیشرفتتون بشه. پس اگه علاقه دارید به اون مباحث، برید دنبالش و آروم آروم پیش برید.