دلیل استفاده از مقاومت موازی در مدار

یک دلیلش این هست که بعضی اوقات مقاومت معادل پیدا نمیشه. مقاومت ها در مقادیر خاصی ساخته میشن و بقیه مقادیر رو باید بسازید.
یک دلیل دیگه این هست که بعضی اوقات مقاومت با توان خاصی پیدا نمیشه یا سایزش مناسب نیست. مثلا اگه ۲وات توان لازمه، می تونید دو تا ۱ وات استفاده کنید.

سلام، امیدوارم دوستان پاسخ دقیق تری بدن اما تا اونجاییکه من اطلاع دارم در مواردی که قطع شدن مدار خطرناک هست، بجای یک مقاومت از دو مقاومت معادل استفاده می کنند، اگر یکی از اونها بسوزه و از مدار خارج بشه اون یکی دیگه مدار رو روشن نگه میداره، هر چند که با سوختن یکی نقطه کار در مدار تغییر پیدا می کنه و باید دقیق محاسبه بشه

هر چی تعداد مقاومت های مورد استفاده برای مقاومت معادل بیشتر باشه در صورت سوختن یکی نقطه کار کمتر تغییر می کنه و مدار مقاوم تر خواهد بود!
نکته آخر: با افزایش تعداد مقاومت های موازی جریان بیشتری از مدار کشیده نمیشه، همون جریان قبلی به نسبت مقاومت ها در مسیرهای موازی تقسیم میشه! (کمتر گرم میشن در نتیجه احتمال سوختن رو کاهش میده).
مقاومت های گچی موجود در بازار نسبت به گرما مقاوم هستن و با تغیرات دما دیرتر می سوزن! هر چند که کمی گرونترن!

ممنون جناب مهندس، ولی تا اونجایی که من می دونم در اکثر موارد اگه یه مقاومت با مقدار خیلی نزدیک به مقاومت معادل قرار بدیم مشکل خاصی بوجود نمیاد. درسته؟ البته اینکه در بازار موجود نباشه خب قضیه ش فرق می کنه

در مورد توان هم که فرمودید، از نظر میزان تحمل حرارت به مشکل نمی خوریم؟ مثلاً بجای مقاومت آجری بخوایم چندتا مقاومت موازی axial بذاریم، مقاومت ها سیاه نمیشن؟

@09120405835#161
در کاربردهای مخابراتی و آنالوگ، مقادیر قطعات از فرمول ها بدست میاد و در بعضی موارد حتما باید مقدار تا حد خوبی دقیق باشه. برای همین با سری و موازی کردن مقاومتها، مقادیر تا حد ممکن دقیق میسازن.
در مورد توان هم، نه مشکلی پیش نمیاد. اگه شما به جای یک مقاومت ۵ اهم ۲ وات، دوتا ۱۰ هم ۱ وات رو موازی کنید (اگه قطعات باکیفیت باشن) هیچ مشکلی ایجاد نمیشه.
مقاومت های smd کوچیک معمولا توان پایینی دارن، در یک پروژه ای، باید ۲ وات توان میداشتیم ولی جا برای مقاومت های توان بالا نبود، دقیقا با همین روش، با چند تا مقاومت موازی، جریان و توان رو پخش کردیم روی همه و به خوبی هم کار کرد.

با سلام و وقت بخیر. ببخشید سوالی داشتم.

یه طراح برای چه منظوری در طراحی از مقاومت های موازی استفاده می کنه؟
ما توی دروس دانشگاه مثلاً مدار 1 زیاد مسئله داشتیم که چندتا مقاومت موازی بودند، اما کسی توضیح نداد طراح برای چه منظوری یه قسمت از مدار یه تعداد مقاومت موازی قرار داده!
مهندس معین توضیح دادند که ما چندتا خازن را موازی می کنیم تا نویزهای ناشی از فرکانس های مختلف را بای پس کنیم. اما در مورد مقاومت ها چه توجیهی داره؟ مقاومت موازی جز تقسیم جریان و اینکه جریان بیشتری از منبع کشیده بشه چه فایده ای داره که ما رو از قرار دادن مقاومت معادل منصرف کنه؟
با تشکر