منبع تغذیه لینیره

با سلام خدمت استاد معین عزیز
سئوالم در مورد منبع تغذیه لینیره هستش،دو طرف رگولاتور ینی در ورودی و خروجی رگولاتور دو تا خازن گذاشته میشه که ظرفیتشم پایینه،و فرمودید که به عنوان خازن بای پس عمل میکنن و نویزهارو میگیرن،میشه بیشتر توضیح بدید استاد،ما در ورودط رگولاتور علاوه بر خازن بای پس یه خازن بزرگ ریپل گیرم داریم آیا اون این کارو انجام نمیده ؟
یا به چه صورت میشه و عملکرد دقیق این خازنه در وظیفه ریپل گیر در ورودی و خروجی به چه صورته؟

سوال بعدیم در مورد آپ امپه ،استاد شما چند تا مدل معرفی کردید که مثلا اگه به این صورت باشه در مود تقویت کنندس،یامشتق گیر یا…
داخل مدار استاد ما از کجا بفهمیم و چه جوری ورودی های یک آپ امپو چک کنیم ،آیا با مولتی متر میشه یا حتما اسیلوسکوپ میخواد؟
ورودی ها هر اپ امپ سیگنالیه درسته ؟

>

@mohsenhosseini#5538 سوال بعدیم در مورد آپ امپه ،استاد شما چند تا مدل معرفی کردید که مثلا اگه به این صورت باشه در مود تقویت کنندس،یامشتق گیر یا…
> داخل مدار استاد ما از کجا بفهمیم و چه جوری ورودی های یک آپ امپو چک کنیم ،آیا با مولتی متر میشه یا حتما اسیلوسکوپ میخواد؟
> ورودی ها هر اپ امپ سیگنالیه درسته ؟

در مورد سوال بعدی، شما باید اول آی سی اپ امپ رو پیدا کنید و پایه هاش رو مشخص کنید. بعد ببینید که کدوم یکی از مدل هایی هست که یاد گرفتید؟ مثلا آیا فیدبک داره؟ خازن داره؟ سلف داره؟ مقاومت بین کدوم پایه ها هست و …
علاوه بر اون با بررسی عملکرد و کارکرد مدار هم میشه حدس زد که اپ امپ در چه مودی داره کار میکنه. مثلا در یک محافظ برق، باید ولتاژ لاین برق شهر با یک ولتاژ رفرنس مقایسه بشه. پس اپ امپ حتما در مود مقایسه گر هست.
با توجه به اینکه یکی از کاربردهای معروف اپ امپ در تقویت سیگنال هست، معمولا با مولتی متر نمیشه خوب تستش کرد و احتیاج به اسیلوسکوپ خواهید داشت.

>

@mohsenhosseini#5538 رودی ها هر اپ امپ سیگنالیه درسته ؟

بسته به این داره که تعریفمون از سیگنال چی باشه. اگر شما به هر ولتاژ الکتریکی بگید سیگنال، بله، ورودی اپ امپ سیگنال هست. حتی اگر تغییر نکنه و مثلا ۵ ولت ثابت باشه.
اگر تعریفمون از سیگنال ولتاژی هست که داره تغییر میکنه حتما، خیر، ممکنه ورودی اپ امپ تغییر نکنه و ولتاژ ثابتی باشه ولی احتمال اینکه ولتاژ متغیر باشه خیلی بیشتر هست. ولی خیلی وقت ها این تغییر ولتاژ نسبت به زمان نیست و مثلا نسبت به شدت نور سنسور هست. بنابراین خیلی وقت ها میشه با مولتی متر هم تست گرفت. کافیه در مثالی که زدم، شدت نور رو ثابت نگه دارید تا ولتاژ تغییر نکنه و بتونید با مولتی متر اندازه بگیرید. مولتی متر ولتاژ هایی که سریع تغییر میکنن رو نمیتونه اندازه بگیره و باید چند ثانیه ولتاژ ثابت باشه تا عدد درست نشون بده.

سلام دوست عزیز، در مورد خازن هایی که در ورودی و خروجی رگولاتور ها استفاده میشه، هم خازن های بزرگ و هم خازن های کوچک (از لحاظ ظرفیت)، کارشون بای پس هست. (که به ریپل گیر هم معروف هستن) خازن های با ظرفیت کوچک تر خیلی سریع شارژ و دشارژ میشن و بنابراین میتونن روی فرکانس های بالا تاثیر داشته باشن و برای گرفتن نویز های فرکانس بالا استفاده میشن. خازن های بزرگ تر دیرتر شارژ و دشارژ میشن ولی میتونن انرژی بیشتری رو ذخیره و آزاد کنن و بنابراین برای گرفتن نویز های فرکانس پایین استفاده میشن. البته نوع این خازن بزرگ و کوچک رو دو نوع متفاوت استفاده می کنن (مثلا بزرگ رو تانتال یا الکترولیت استفاده میکنن و کوچک رو سرامیکی) که خود این به خاطر تفاوت در ساختار داخلی خازن باعث میشه روی فرکانس های مختلف تاثیر بذاره. در صورتی که عملکرد دقیق این خازن ها رو بخواهید بدونید، باید به تحلیل لاپلاس مدارهای الکترونیکی رجوع کنید که در حوزه فرکانس رفتار خازن رو بررسی کنید. یک لینک میذارم، ولی مقاله آکادمیک هست. کلا به این نوع کاربرها میگن فیلتر که انواع و اقسام داره.
AN1325: Choosing and Using Bypass Capacitors - [PDF Document]