سلام استاد
من یکی از دانشجو های شما هستم که بسته bee آموزش شما توی نماتک رو تهیه کردم و رشته برق هستم و دو تا سوال داشتم خلاصه ببخشید استاد که طولانی شد
اول اینکه آموزش های شما خیلی خوب بودن و کاملا قابل فهم و به راحتی میشه اون ها رو یاد گرفت اما برای اینکه من بتونم یک مهندس حرفه ای بشم باید تمرین کنم و این تمرین هم لازمه اش کار با برد های متفاوت plc و stm و زدن pcb که واقعا یه خورده هزینه بر هست آیا واقعا این تنها راهش هست؟ اخه برای اینکه بخوام خوب کار کنم باید مثلا چند تا pcb اشتباه بزنم تا تجربه پیدا کنم آیا این تنها راهش هست؟
سوال دومم اینه که من به هوش مصنوعی علاقه دارم و میخوام شروعش کنم به نظر شما اصلا وقت میشه که هم کار الکترونیکی کنم هم اینکه هوش مصنوعی رو طوری جلو ببرم که واقعا داخلش حرفی واسه گفتن داشته باشم اگه اره حالا باید از کجا شروع کنم مثلا ماشین لرنینگ یا پردازش تصویر یا اصلا یادگیری c++ چجوری باید شروع کنم و از کجا؟
استاد شرمنده سوالای طولانی پرسیدم واقعا واسه ام مهم هست وگرنه مزاحمتون نمی شدم خلاصه بازهم ببخشید استاد
سلام دوست عزیز. در مورد سوال اولتون باید بگم که حرف شما درسته. بدون تمرین نمیشه حرفه ای شد. شما باید با مسائل مختلف و واقعی دست و پنجه نرم کنید تا آماده بشید برای حرفه ای شدن. در ابتدا مجبور هستید هزینه هم بکنید برای این کار. مثال شنا کردن رو قبلا هم بکار بردم، شما هرچقدر هم ویدئو از آموزش های شنا ببینید نمی تونید بپرید توی آب و شنا کنید. حتما باید در واقعیت هم تنی به آب بزنید و تمرین کنید. ولی شاید برای کاهش هزینه ها بتونید در شرکت های مرتبط کارآموزی کنید. شرکت هایی که دوست دارید در محیطشون باشید و یاد بگیرید رو پیدا کنید و بهشون ایمیل بزنید. مثلا شرکت ما این تابستون ۱۱ تا کارآموز داشت. ( البته کارآموز های ما به خاطر ارتباط ما با دانشگاه امیرکبیر از دانشکده برق اونجا فرستاده میشن و معمولا یکی دو نفر عمومی میگیریم که اون ها هم از بین تعدادی رزومه که برای ما ایمیل شده و به صورت آزمون ورودی انتخاب میشن و کسانی که در دوره کارآموزی درخشان باشن رو استخدام هم می کنیم.) البته قبول دارم که تعداد شرکت هایی که برای این منظور مناسب باشن زیاد نیست ولی به هر حال روز به روز دارن بیشتر میشن.
ولی حتی با وجود امکان محدود کارآموزی هم باز لازم هست که شما خودتون دست به کار بشید و تمرین کنید. لازم هم نیست که همه چیز رو بخرید. برای شروع یک آردوینو کار شما رو راه میندازه. یادمه حدود ۱۰ سال پیش می خواستم یک pcb که طراحی کرده بودم رو چاپ کنم و تستش کنم ولی هزینش برام خیلی قابل توجه بود و فقط یکبار می تونستم اینکار رو کنم. این شد که من هفته ها روی اون pcb کار می کردم. پرینتش می کردم و با قیچی می بریدمش که ببینم مشکلی نداشته باشه. به همه قسمتاش ۱۰۰ بار فکر کرده بودم تا دلم راضی بشه که بدمش برای چاپ و الان که بهش فکر می کنم واقعا کمک کرد که دقتم رو بالاتر ببرم. از اون به بعد دقتم توی پیدا کردن مشکلات احتمالی pcb ها چند برابر شده بود.
در مورد سوال دومتون: الان یکی از مباحث خیلی خیلی داغ و به روز هوش مصنوعی هست و خیلی ها به فکر رفتن دنبالش هستن. شما می تونید همزمان یک مهندس برق حرفه ای و یک برنامه نویس حرفه ای و یک متخصص هوش مصنوعی باشید. ولی باید خیلی خیلی تلاش کنید و دست از مطالعه برندارید.برنامه نویسی و الکترونیک دیجیتال که کاملا درهم تنیده هستن. بحث های هوش مصنوعی هم خیلی زیاد با برنامه نویسی مرتبط هست و درواقع شما باید برنامه نویس خوبی باشید که توی این زمینه ها بتونید پیشرفت کنید. ولی یادتون باشه که این هوش مصنوعی که شما از بیرون میبینید با چیزی که واقعا هست خیلی خیلی تفاوت داره. برای حرفه ای شدن شما باید مباحث ریاضی خیلی خشک و پیشرفته ای رو یاد بگیرید و بعد بتونید الگوریتم های ریاضی خیلی پیچیده ای رو برنامه نویسی کنید. البته که الان ابزارهای خیلی زیادی هستن که باعث میشن شما بدون دانش ریاضی پیشرفته هم بتونید کار هوش مصنوعی کنید ولی برای اینکه حرفی برای گفتن داشته باشید باید سراغ ریاضیاتش هم برید. به نظر من قبل از شروع چند تا کتاب درباره مقدمات هوش مصنوعی دانلود کنید و یک نگاهی بندازید که مطمئن باشید همون زمینه ای هست که می خواید. هوش مصنوعی اونقدر ها هم در ابتدا باهوش نیست. زحمت خیلی زیادی لازم هست که بتونید یک سیستم باهوش برای یک کار خاص بسازید. ولی وقتی که یکم حرفه ای بشید واقعا لذت بخش هست. ولی در شروع سیستم هایی که می سازید خیلی خیلی ساده هستن و یک کار خاص رو مثلا بلدن انجام بدن. برای کارهای پیچیده تر یادگیری ماشینی هم احتیاج به کامپیوتر قوی دارید. الگوریتم ها خیلی سنگین هستن و cpu قوی لازم دارن برای اجرا شدن. (یک الگوریتم یادگیری صورت انسان روی سیستم من ۱۸ ساعت طول کشید تا کارش رو تموم کنه. الگوریتم های شرکت تسلا رو می گن هرکدومش چند ماه طول می کشه. یعنی مثلا شما یک چیزی رو تغییر میدید و دو ماه بعد جوابش رو میبینید!!! برای همین بعضی شرکت ها از پردازش های موازی و ابرکامپیوتر ها استفاده می کنن)
شاید جالب باشه براتون که الان یکی از داغ ترین شغل های دنیا بحث های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی هست و اگه شما توش حرفه ای بشید همه شرکت های بزرگ دنیا شما رو می خوان. پس به همه سختی هایی که توی راه داره میارزه و بعد از اینکه اوایلش رو بگذرونید خیلی هم شیرین میشه.
ترکیب الکترونیک با هوش مصنوعی هم خیلی جالب هست. الان یکی پرفروش ترین سخت افزار های اینترنت اشیا دنیا amazon echo هست که دقیقا ترکیبی از یک سیستم الکترونیکی عالی و یک هوش مصنوعی فوق العاده هست.