پوزیشنر وسیله ای است که حرکت یک شیر یا محرک دیگر را به یک موقعیت یا محدوده ای از موقعیت های خاص کنترل می کند. کالیبراسیون پوزیشنر فرآیند تنظیم دستگاه برای اطمینان از کنترل دقیق شیر یا محرک در موقعیت مورد نظر است.
در اینجا مراحل کلی مربوط به کالیبره کردن پوزیشنر وجود دارد:
- تنظیم اولیه: پوزیشنر را به شیر یا محرک وصل کنید و مطمئن شوید که تمام اتصالات الکتریکی و پنوماتیکی ایمن هستند.
- صفر کردن: پوزیشنر را در موقعیت صفر یا مرجع خود قرار دهید که معمولاً موقعیت کاملاً بسته یا کاملاً باز شیر است.
- تنظیم دهانه: دهانه پوزیشنر را طوری تنظیم کنید که با محدوده حرکتی سوپاپ مطابقت داشته باشد. دهانه محدوده حرکت شیر یا محرک است.
- تنظیم افزایش: بهره پوزیشنر را برای دستیابی به پاسخ مطلوب به سیگنال های ورودی تنظیم کنید. بهره تعیین می کند که سوپاپ یا محرک در پاسخ به یک سیگنال ورودی مشخص چقدر حرکت می کند.
- تنظیم خطی: خطی بودن پوزیشنر را تنظیم کنید تا اطمینان حاصل شود که شیر یا محرک به صورت خطی در پاسخ به سیگنال های ورودی حرکت می کند.
- تنظیم هیسترزیس: هیسترزیس پوزیشنر را تنظیم کنید تا تفاوت بین موقعیت باز و بسته شدن شیر به حداقل برسد.
- تست تکرارپذیری: تکرارپذیری پوزیشنر را با چرخش دریچه یا محرک در دامنه حرکتی آن چندین بار و بررسی اینکه هر بار به همان موقعیت برمی گردد، آزمایش کنید.
- تنظیم نهایی: هر گونه تنظیمات نهایی را بر اساس نتایج تست تکرارپذیری در تنظیمات پوزیشنر انجام دهید.
کالیبراسیون پوزیشنر معمولاً با استفاده از نرم افزارهای تخصصی یا ابزارهای کالیبراسیون انجام می شود و ممکن است نیاز به درک کامل عملکرد پوزیشنر و شیر یا محرک در حال کنترل داشته باشد.