رسانایی سیم vs لوله

با عرض سلام و احترام
هدف: ساخت یک سیم پیچ با لوله مسی، به جای استفاده از سیم مسی
چالش:در خصوص رسانایی یک رسانا مثل سیم از رابطه R=pL/A استفاده میکنیم و از این طریق می توانیم میزان جریان عبوری از سیم را با توجه به مقدار ولتاژ محاسبه کنیم. اگر بنده اشتباه نکنم، این رابطه برای تمامی انواع رسانا؛ چه مقاطع توپر و چه مقطع توخالی کاربرد دارد. با توجه به این موضوع چندتا سوال دارم:
1- برای محاسبه جریان عبوری از یک لوله مسی، آیا می توان آن لوله مسی را به یک سیم مسی با مساحت سطح مقطع یکسان ساده سازی کرد؟ (یعنی فرض کنیم به جای n متر لوله مسی که قرار است از آن جریان برق عبور کند، فرض کنیم n متر سیم مسی داریم)
2- اگر پاسخ سوال اول مثبت است، آیا این ساده سازی هم در شرایط جریان Dc و هم جریان Ac صحت دارد؟
3- به طور خلاصه با توجه به هدف بیان شده در ابتدای بحث، آیا به طور کلی میتوان یک لوله رسانا را با همتای سیم رسانایش از نظر مساحت سطح مقطع مدلسازی کرد تا از نتایج پارامترهای الکترونیکی دخیل در مساله (جریان الکتریکی، عدد خودالقایی سیم پیچ و …) برای ساخت سیم پیچ استفاده کرد؟

با تشکر و احترام مجدد

سلام دوست عزیز، رابطه مقاومت یک لوله توخالی متفاوت است. عبارت زیر رو سرچ کنید و در موردش بخونید:
resistance of a hollow cylindrical conductor

سلام مجدد جناب معین
جسارتا فکر میکنم سوال بنده اشتباه برداشت شده؛ چون رابطه مقاومت درست نوشته شده است.
image

به عنوان مثال مقایسه یک لوله مسی با قطر خارجی 3.2 میلیمتر و قطر داخلی 2.5 میلیمتر، معادل با سیم مسی با قطر 2 میلیمتر
با تشکر

سلام دوست عزیز، همونطور که در بسته هم اشاره شده، هر قطعه ای در دنیای واقعی، مقداری خاصیت خازنی و سلفی در کنار مقاومت داره. شما وقتی که شکل اون هادی رو تغییر میدید، دارید شکل میدان های الکتریکی و مغناطیسی ای که با عبور جریان ایجاد میشه رو تغییر میدید و نیاز به محاسبات دقیقتر و یا شبیه سازی دارید که ببینید آیا کاری که میخواید انجام بدید شدنی هست یا نه. اگر فقط قصد استفاده به عنوان مقاومت داشتید به نظر من مشکلی نبود ولی با توجه به اینکه به عنوان سیم پیچ میخواید استفاده کنید، تغییر شکل میدان های ایجاد شده قطعا تفاوت ایجاد میکنه.