راهنمایی جهت تعیین نوع مبدل حرارتی و دیگر متغیرهای طراحی

با سلام
در خصوص شبیه سازی مبدل های حرارتی چند سوال برام ایجاد شده که ممنون میشم پاسخ بدید:
1- از ابتدا چطور باید تایپ یک مبدل را انتخاب کنیم؟ (AES-BKU-BEU-BEM و …)
2- اینکه کدام یک از سیالات در طرف پوسته و کدام یک در طرف لوله ها باشد بر چه اساسی تعیین می شود؟
3- چرا نباید سایز نازل را آنقدر زیاد کنیم تا نیاز به imp.plate نباشد، چه محدودیتی از این بابت وجود دارد؟
4- وقتی ضریب fouling رو برای یک سیال در استاندارد نداریم چطور یا با چه معیاری باید این عدد را وارد کنیم؟ (برای مثال یک پلیمری باشه که توی استاندارد نیست)

با سلام برای انتخاب مبدل و بررسی نوع مبدل و همچنینی روابط آنها لطفا فایل پیوست که برای طراحی مبدلها هستش رو ملاحظه کنید
HEAT EXCHANGER-REZA ASGARI.pptx (3.5 مگابایت)

بابت ارسال فایل ممنونم و برای رسیدن به پاسخ مطالعه ش میکنم.
تشکر

ضمن تشکر بابت فایل خوبی که در اختیار من قرار دادین
با مطالعه فایل چندتا سوال برام ایجاد شد که ممنون میشم پاسخ بدین:
1- در اسلاید 74 انتخاب تعداد پاس ها طوری انجام شده که در سمت تیوب بیشترین افت فشار در محدوده ی مجاز را داشته باشیم؛ درحالیکه در اسلاید 77 انتخاب فاصله بفل ها برای کمترین افت فشار در سمت شل انجام شده. این اختلاف نظر برای چیست؟ (در سمت تیوب ایجاد کردن افت فشار بیشتر تا حد مجاز و در سمت شل افت فشار کمتر تا حد ممکن)
2- در اسلاید 76 با افزایش فاصله بفل ها B Stream افزایش می یابد. چرا مقادیر بالاتر فاصله که منجر به B Stream بیشتری میشود انتخاب نشده است!؟ (با توجه به اینکه بالا بودن B Stream مطلوب است)
3- در اسلاید 78 مقدار Baffle Spacing طوری انتخاب شده که در آن بازه Over design کمترین مقدار را دارد، مگه نباید بطوری دنبال بهینه سازی پارارمتر ها باشیم که با ثابت بودن سطح مبدل حرارتی مقدار Over design افزایش یابد؟

یک سوال دیگه جدای از فایل پاور پوینت اینکه
من قصد دارم یک مبدل حرارتی برای سیالی که رفتار غیر نیوتونی دارد طراحی کنم، یعنی ویسکوزیته تابع سرعت نیز می باشد. (با افزایش سرعت ویسکوزیته سیال افزایش می یابد)
آیا در نرم افزار HTRI می توان این مورد را نیز به نرم افزار فهماند؟ اگه جواب مثبته لطفا راهنمایی کنید.

با سلام
امیدوارم مطالب براتون مفید بوده باشه .در مورد سوالاتون به ترتیب جواب میدم :
1- برای انتخاب تعدادپاسها در سمت تیوب : با انتخاب تعدادپایهای بیشتر سزعت سیال بالا میرود و عدد رینولدز و نهایتا عدد ناسلت افزلایش میابد معمولا در این حالت افت فشار نیز زیاد شده ولی این عدد نباید از حد مجاز افت فشار تجاوز کند.البته در سمت شل نیز همین فلسفه وجود دارد معهذا بدلیل بزرگ بودن شل سرعت سیال در پوسته به مراتب از سمت تیوبها کمتر خواهد بود
2- میزان فاکتور B-Stream بسیار مهم میباشد ولی تا زمانی میتوان Baffle Spacing را افزایش داد که مساله ارتعاش یا Vibration برای مبدل ظاهر نگردد.
3- فاکتور Over Design روی سطح مبدل در جهت بهینه سازی مبدل انتخاب میگردد در صورتیکه این فاکتور روی دبی و سطح توامان انتخاب گردد مبدل با ابعاد بزرگتری طراحی میشود .ملزومات طراحی و مطالعات اقتصادی روی مبدل تاثیر مستقیمی روی فاکتور Optimization مبدل دارد
4- بله برای سیال غیر نیوتنی هم میتوان مبدل را با نرم افزار HTRI شبیه سازی نمایید .ابتدا باید داده های ترمودینامیکی را با یک نرم افزار دیگر بررسی و استخراج کرده و مقدار Viscosity را در دامنه دما و سرعت بدست آورید و سپس Heat Curve مربوطه را یه نرم افزار Import کنید.
با تشکر

با عرض سلام و تشکر فراوان بابت پیگیری و پاسخگویی شما
میبخشید در مورد ورود Heat curveبه HTRI و وارد کردن اطلاعات این مسیر رو میرفتیم:
Hot/Cold fluid prop و انتخاب program calculated و در بخش components انتخاب [New User-Defined] و وارد کردن ویژگی ها بسته به حالت سیال برای مثال در خصوص مایع Liquid properties.
اما موضوعی که وجود داره در این بخش در دو دمای مشخص ، حداقل 4 ویژگی(Cp, k و …) رو وارد میکنیم و جایی برای بیان سرعت یا نسبت دادن ویسکوزیته به دما و سرعت بطور همزمان وجود ندارد.
اگه امکان داره در خصوص مسیر ورود این اطلاعات راهنمایی کنید.
سپاسگزارم
pic

با سلام
مسیری که معین کردید درست میباشد همانطوریکه قبلا خدمتتون توضیح دادم ابتدا باید این خواص را با نرم افزارهای دیگر بدست اورده و در این بخشها وارد کنید و سپس اقدام به طراحی مبدل نمایید
با تشکر

1 پسندیده