سلام
با جابجا کردن محل استقرار یک کمپرسور از سطح دریا به ارتفاعات، دبی حجمی و دبی جرمی چه تغییری میکنند؟
با تشکر
سلام و درود
وقت بخیر
با عنایت به اینکه هر چقدر از سطح دریا ارتفاع بیشتری داشته باشیم هوا رقیق تر خواهد شد و فشار از عدد 1.01325بار کمتر خواهد شد لذا قطعا دبی خروجی کمپرسور افت پیدا خواهد کرد و یکی از پارامترها در محاسبه ظرفیت کمپرسور ارتفاع از سطح دریاست که مستقیما روی دبی خروجی تاثیر دارد .
با احترام
عرب
ممنون از پاسخگوییتون
منظورتون از دبی
، دبی جرمی است یا حجمی؟
سلام و درود
خواهش میکنم
منظور دبی حجمی است .
یکی از تفاوت های اصلی بین دبی جرمی و دبی حجمی در عواملی است که بر اندازه گیری آنها تاثیر می گذارد. سرعت جریان جرمی تحت تأثیر چگالی سیال است، در حالی که سرعت جریان حجمی تحت تأثیر تراکم پذیری سیال و تغییرات دما و فشار است.
لطفا استدلال من را اصلاح کنید:
با افزایش ارتفاع و کاهش چگالی طبیعتا دبی جرمی کاهش مییابد.
با افزایش ارتفاع با وجود اینکه تراکمپذیری کم میشود، آیا در هر حال کمپرسور با مصرف توان بیشتر همان دبی حجمی که بر اساس آن تنظیم شده است را به عنوان خروجی نمیدهد؟!
به گونه دیگری بخواهم سوالم را مطرح کنم، مگر دبی حجمی ۱۰۰ متر مکعب بر ساعت در سطح دریا، همان ۱۰۰ متر مکعب بر ساعت در ارتفاعات نیست؟!
سلام همراه گرامی
از جانب تیم پشتیبانی نماتک از شما برای تأخیر در پاسخدهی مدرس محترم صمیمانه پوزش میطلبیم، متاسفانه مشکلی برای سایت کتیبهها پیش اومده که برخی از مدرسین تنها قادر به دیدن سوالات هستند و امکان ارسال پاسخ در سایت رو برای سؤال شما ندارند.
همکاران ما در بخش فنی در تلاش هستند هرچه سریعتر این مشکل رو رفع کنند تا به سؤال شما پاسخ داده بشه.
از اینکه همراه صبور ما هستید، متشکریم.
سلام و درود فراوان
وقت بخیر
دبی خروجی کمپرسور بشدت وابسته به چند پارامتر مهم میباشد که اهم آنها ارتفاع از سطح دریا ، رطوبت نسبی و دمای محیط میباشد ، بهتر است این موضوع را با ذکر مثالی خدمتتون عرض کنم ؛
مثلا کمپرسور 132 کیلواتی که در حدود ۲۱ متر مکعب بر دقیقه در فشار 10 بار هوای فشرده در شرایط FAD میدهد ، همین کمپرسور در تبریز و شمال کشور و بندرعباس و تهران دبی های مختلفی دارد که وابسته به همان ارتفاع از سطح دریا ، رطوبت نسبی و دمای محیط میباشد و گاهی دبی خروجی از ۲۱ متر مکعب بر دقیقه تا ۱۳ متر مکعب بر دقیقه افت پیدا میکند یعنی شما عملا ۱۳۲ کیلووات برق مصرف میکنید ولی ۱۳ متر مکعب بر دقیقه هوای فشرده دریافت میکنید لذا در محاسبات اولیه کمپرسور ( قبل از خرید ) بایستی تمام این پارامترها که اصطلاحا correction factors نام دارند را لحاظ کنیم که به مشکل بر نخوریم
در خاتمه خدمتتون عرض میکنم با توجه به اینکه تیم ما دارای برترین ابزارهای اندازه گیری کیفیت و کمیت هوا و گازهای فشرده محصول Cs instruments المان میباشد ( آدرس سایت ما Cs-instruments.ir ) لذا علاوه بر محاسبات correction factor سه پارامتر ارتفاع از سطح دریا ، رطوبت نسبی ، دمای محیط در برآورد ظرفیت هوادهی کمپرسورها در پروژه ، به صورت ملموس با دستگاه دیجیتال فلومیتر هوای فشرده این موضوع را به وضوح دیده ایم که چگونه correction factors ها در کاهش ظرفیت هوادهی کمپرسور موثر هستند پس نتیجتا دبی خروجی کمپرسور کاملا وابسته به شرایط محیطی است
با احترام
عرب