پدیده چوک فلو در گلاب ولو کنترلی

سلام

در حال سایزینگ یک گلاب کنترل ول با وارنینگ های chock flowو cavitationروبرو شدم. شرایط فرایندی در حالت ماکسیمم به صورت زیر است:
سیال مایع است و خط سایز ۳ است
فلو 12500kg/h
P in=50 barg
Pout=0.15 barg
Critical pressure = 49 barg
T in = -105 C
Vapor pressure =0.96 bara
Specific gravity =0.550
حال وقتی فشار ورودی ولو را زمانی به2 بار میرسانیم وارینگ چک فلو برداشته میشه و لی کویتیشن همچنان است. یعنی حتی فشار ورودی ۳ بار هم چک فلو اعلام میشود.
اما اگر صرفا فشار خروجی ولو را تا ۱۰ بار افزایش دهم آنگاه چک فلو برداشته میشود. ولی کویتیشن وجود دارد
چرا در حالت اول باید ۴۸ بار فشار ورودی را کاهش میدادیم تا چک فلو نباشد ولی در حالت دوم صرفا ۱۰ بار فشار خروجی را زیاد کردیم و چک فلو برداشته شد؟
همچنین تغییر سایز ولو یا لاین یا فلو تاثیری در این وارنینگ ها نداشت
لطفا راهنمایی بفرمایید

1 پسندیده

سلام و وقت بخیر
در خصوص بنده هم میتونم خدمتتون نظر رو اعلام کنم ولی بهتر هست که پاسخ سوال را جناب اقای مهندس لطفی در بخش ابزاردقیق و یا جناب آقای مهندس عسگری در بخش فرآیند بفرمایند. ایشان در این زمینه خبره تر هستند.

از بخش پشتیبانی درخواست دارم سوال را برای هر دوعزیز ارسال بفرمایند.

@farzad_lotfi
@asgarie
سلام وقتتون بخیر
ممنون میشم در صورت امکان این سوال رو بررسی بفرمایید.

با سلام
معمولا برای بررسی پدیده های chock flow & cavitation نرم افزار coval استفاده میگردد معمولا پدیده فلشینگ فلو بدلیل کاهش فشار جریانی و عدم پیوستگی جریان و پدیده کاویتاسیون بدلیل کاهش فشار و تشکیل فاز بخار در سیال صورت میگیرد.
در نقطه ای که سرعت سیال در بالاترین حد خود است، فشار در کمترین مقدار خود قرار دارد. هنگامی که سیال تراکم ناپذیر (مایع) باشد، اگر فشار از فشار بخار مایع کمتر شود، حباب های بخار در داخل ولو تشکیل می شوند و با افزایش فشار در پایین دست، به درون خود فرو می ریزند. این منجر به امواج ضربه ای عظیم می شود که پر سر و صدا هستند و مطمئناً تجهیزات را خراب می کنند. در چنین سناریویی، دو فاز در پایین دست شیر جریان دارد: مایع و بخار. اگر فشار پایین دست کمتر از فشار بخار مایع باشد، نمی توان فلشینگ را در شیر حذف کرد.
کاویتاسیون شبیه به فلشینگ است به نحوی که فشار مایع به مقدار کمتری از فشار بخار کاهش می یابد و باعث تبخیر مایع به حباب های بخار می شود. هم کاویتاسیون و هم فلشینگ به این دلیل اتفاق می‌افتد که انرژی فشار در یک سیال به دلیل انقباض در عضو بسته‌کننده شیر به انرژی جنبشی تبدیل می‌شود و باعث افزایش سرعت می‌شود
در این مورد نفر ابزار دقیق با سایز کردن کنترل ولو و پدیدهای مربوط به آن مشکلات را بررسی و نهایی میکند.