ریتینگ ولوها در سایزهای کوچک

سلان
برای یک کلاس خط مشخص در سایزهای کوچک تر از2" معمولا ریتینگ را 800 و جوشی میگیرند و برای 2" و به بالا معمولا از ریتینگ هایی مثل 150 یا300یا… استفاده میکنند

چرا در سایزهای کوچک ریتینگ همیشه بالاست ولی در سایزهای بزرگ معمولا اینگونه نیست؟

1 پسندیده

با سلام و احترام

سهولت در اجرا یکی از اصلی ترین مواردی است که یک طراح می بایست به آن توجه ویژه داشته باشد، در سایزهای بالا، سهولت اجرای فلنجی به دلیل راحت تر بودن لبه سازی لوله ها، با توجه به اعداد ضخامت و قطر بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و در سایزهای پایین تر از دو عموما ولوهایی که ساکتی جوشی و یا رزوه ای هستند.

در خصوص کلاس 800# که یک کلاس not-listed هست و خارج از کلاسهای listed کدهای ASME هست، باید به نکات زیر توجه ویژه بشود:

1- این کلاس یا به عبارتی بهتر این فشار کاری که تحت عنوان 800 شناخته میشود، برای سرویس هایی مد نظر است که دارای فشار و دمای بالایی هستند و برای هر دما و فشاری نباید مورد استفاده قرار گیرد و در این صورت این انتخاب اشتباه است.
2- استانداردی که این کلاس فشاری را معرفی کرده است، استاندارد API 602 است.
3- میتوان از کلاس های listed در استانداردها و کدهای ASME نیز بدرستی برای خط های سایز پایین استفاده نمود. برای مثال شیر 1" کلاس 150 با طرح اتصال SW
image

پس برای جمع بندی اگر از دیدگاه safety نگاه شود انتخاب چنین شیر overdesign مورد نیاز نیست مگر در مواردی که چنین فشار بزرگی وجود داشته باشد.

ذکر این نکته هم ضروری است که اگر در خطی زیر 2" باشید که اتصالات رزوه ای باشند، طبق خواسته کد ASME که در زیر جدول آن قرار داده شده است:

image
اگر لوله بنا به دلایل رزوه sch80 باشد، می بایست شیرآلات نیز با این بخش همخوانی داشته باشد که بهترین انتخاب کلاس 800 است.