نحوه ساختن ولتاژ منفی در مدارات

سلام مهندس جان
میخواستم بپرسم نحوه ساختن ولتاژ منفی در مدارات به چه صورت هست ؟
مثلا در پاور کامپیوتر

سلام دوست عزیز، کلا ولتاژ که در واقع همون اختلاف ولتاژ دو سر یک منبع هست یک مفهوم نسبی هست که به مصرف کننده ربط داره. برای مثال اگر شما یک باتری قلمی رو مثبت و منفی اون رو به یک مقاومت وصل کنید، جریان از یک طرف مقاومت به طرف دیگه جاری میشه و حالا اگر جای مثبت و منفی رو عوض کنید در واقع ولتاژ رو از دید مقاومت منفی کردید و جهت جریان هم عوض میشه. پس اینکه کدوم ولتاژ مثبت هست و کدوم ولتاژ منفی هست بسته به دید مصرف کننده داره.
حالا یک مثال دیگه. فرض کنید که دو تا باتری قلمی ۱.۵ ولتی دارید و به صورت سری به هم وصل میکنید و مثبت یکی به منفی دیگری وصل میشه. حالا اگر فرض کنیم که سر مشترک اونها زمین باشه، به نسبت این زمین مشترک، سر مثبت یکی از باتری ها میشه +۱.۵ ولت و سر منفی اونیکی باتری میشه -۱.۵ ولت. یعنی شما با وصل کردن دو تا باتری به هم تونستید ولتاژ مثبت و منفی رو با هم داشته باشید.
پس شما همیشه میتونید با داشتن چند منبع تغذیه و وصل کردن اونها به هم، ولتاژ مثبت و منفی بسازید.
برای ساخت ولتاژ منفی آیسی هایی هم وجود داره. مدار با اپ امپ هم هست و روش های دیگری هم وجود داره ولی همگی از همین اصول اولیه که توضیح دادم استفاده میکنن.
برای اطلاعات بیشتر این مورد رو سرچ کنید: generate negative voltage

جناب مهندس
در جاهایی که هم ولتاژ منفی و هم مثبت مقدار خاص مثلا 3.3 یا1.2یا 5 یا 12 ولت هست ایا از همین روش جهت بدست اوردن ولتاژ مورد نیاز استفاده می شود ؟
مثلا 2 تا ولتاژ 12 ولت سری شده و از سر مشترک بعنوان مرجع و یک سر نسبت به مرجع 12+ و یک سر 12- خواهد بودو از سر 12- و 12+ بعنوان 24+ و همچنین به همین صورت برای 3.3 و 1.2 و 5

در خروجی پاور کامپیوتر یا دیگر پاورها از همین روش جهت بدست اوردن ولتاژ منفی و مثبت استفاده خواهد شد؟

برای اینکه بشه منابع رو به این صورت به هم وصل کرد تا ولتاژ منفی ساخته بشه، نیاز هست که ولتاژ ها به صورت کامل از هم ایزوله باشن. بنابراین اگر مدار شما چند ترانس داره، احتمال داره که از این روش استفاده شده باشه ولی برای ایجاد ولتاژ منفی، رگولاتورهای ولتاژ منفی مخصوص هم وجود دارن که با مدار آنالوگ داخلشون ولتاژ منفی تولید میکنن.

تشکر