رزبری پار و آرنج پار

سلام مهندس و عرض ادب و احترام خدمت شما
یه سوالای داشتم که یه توضیحی در رابطه برد های رزبری پای که به صورت چند هفته ای از آرم ها هستند بهم بدید و نرم افزار برنامه ریزی اون چیه ؟
یادگیری اون راحته یا خیر ؟
و یه برد دیگه هم وجود داره به نام آرنج پای که لطفا در مورد اون توضیح بدید و تفاوتش با رزبری پای چیه و طریقه برنامه ریزی اون .

مهندس یه سوال دیگه اگر امکان داره در مورد پکیج پایتون که داخل سایت نماتک هست یه توضیح بدید و کاربرد این نرم افزار در چیست ؟

و آیا این رزبری و آرنج پای با این دوره پایتون باید یاد بگیریم ؟؟

لطفا مهندس یه توضیح کامل بدید واقعا ممنون میشم .
از ویژگی هاشون هم بگید

چون خیلی علاقه مند شدم
خواهش میکنم اگر امکان داره یکم وقت بگذارید پگو پاسخ کامل بدید .
تشکر فراوان از شما و پاسخ گویی عالی شما مهندس
خدا خیرتون بده :rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::rose::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray::pray:

لطفا مهندس راهنمایی کنید
ممنون میشم

سلام دوست عزیز، برد هایی مثل رزبری پای و آرنج پای و برد های مشابه اونها، شبیه کامپیوتر های خیلی کوچک هستن. به این معنی که برای راه اندازی اونها حتما باید از یک سیستم عامل استفاده کنید.
بر خلاف میکروکنترلر ها که شما میتونستید از صفر و با زبان هایی مثل C برای اونها کد بزنید و ازشون استفاده کنید، کد زدن به این صورت روی رزبری پای بی معنی هست و باید حتما از سیستم عامل استفاده کرد.
معمولا هرکدوم از این برد ها سیستم عامل مخصوص خودش رو داره ولی تقریبا همه این سیستم های عامل، بر پایه لینوکس هستن. پس در واقع شما وقتی که برد رو روشن میکنید، انگار که یک کامپیوتر لینوکسی رو روشن کردید. برد روشن میشه و سیستم عامل رو اجرا میکنه و سیستم عامل کنترل همه قسمت ها رو دست میگیره.
حالا تفاوت رزبری با یک کامپیوتر لینوکسی چیه؟ تفاوتش اینه که شما به پایه های مختلف CPU دسترسی دارید و همونطور که مثلا در یک میکرو میتونید یک پایه رو روشن و خاموش کنید، با زربری هم میتونید این کار رو بکنید.
پس به شما قدرت فوق العاده یک ماشین لینوکسی رو میده و همزمان اجازه میده که مثلا یک موتور رو باهاش کنترل کنید و یا یک LED رو روشن و خاموش کنید. دسترسی به همه امکانات میکرو مثل interrupt, GPIO, USART, SPI, I2C, USB و … رو میده.
معمولا روی این بردها یک سری قطعات جانبی هم وجود داره. مثل آی سی های flash که شبیه هارد SSD، فضایی برای ذخیره سازی داده هست. آی سی شبکه WiFi که بتونید به شبکه وای فای و همچنین اینترنت وصل بشید. USB برای اینکه بتونید دستگاه های جانبی رو بهش وصل کنید و همچنین ورودی microSD برای اینکه حافظه جانبی بهش اضافه کنید (معمولا سیستم عامل رو از طریق microSD به این بردها وصل میکنن)

بنابراین برد رزبری شبیه این هست که شما یک کامپیوتر دارید که ازش یک سری سیم از CPU اومده بیرون برای ارتباط با دنیای بیرون.
حالا چطوری ازش استفاده میکنن؟
شما باید لینوکس رو بلد باشید و بتونید با یکی از زبان های C و یا C++ و یا پایتون کد بزنید. دقت کنید که چونکه شما سیستم عامل دارید، عملا با هر زبانی میتونید روی اون برنامه نویسی کنید ولی پایتون و همچنین C++ زبان های خیلی معروفی هستن برای استفاده روی رزبری.
رزبری ها (و برد های مشابه) انقدر پیشرفته شدن که سیستم عامل هاشون تصویر هم دارن. شما میتونید با HDMI بهشون مانیتور وصل کنید و از طریق USB هم موس و کیبورد رو متصل کنید و دقیقا مثل یک کامپیوتر ازشون استفاده کنید.
بحث این بردها خیلی مفصل هست و خوش بختانه داخل اینترنت مطالب خیلی زیادی براشون وجود داره که بهتون پیشنهاد میکنم که سرچ کنید و یک سری ویدیو از پروژه هایی که باهاش میشه انجام داد رو ببینید و مطالب رو مطالعه کنید.
برای شروع هم من رزبری مدل zero رو پیشنهاد میکنم که خیلی کوچک و نسبتا ارزان قیمت هست.

نکته آخر: رزبری خیلی معروف هست و اکثر مشکلاتی که داشته برطرف شده و افراد زیادی دارن ازش استفاده میکنن و در نتیجه داخل اینترنت مطالب خیلی زیادی در موردش پیدا میشه. ولی در مورد استفاده از سایر برد ها مثل آرنج پای و کابی برد و مارس برد و … حتما دقت کنید که قبلش تحقیق کنید و مطمئن بشید که درست کار میکنن. من خودم سال ها پیش تجربه بدی با مارس برد و همچنین آرنج پای داشتم و پشتیبانی نرم افزاری این دو برد زیاد جالب نبودن اون زمان. شاید الان بهتر شده باشن ولی قطعا من رزبری رو پیشنهاد میکنم بهتون.
موفق باشید

وای مهندس
احسنت به اطلاعات کامل شما حتی در جاهایی فراتر از اینترنت رفتید درود بر شما

پس مهنذس من برنامه دارم بعد از آموزش الکترونیک شما بزرگوار به سراغ مبحث آموزش میکروکنترلر آرم برم که جوری که آموزش مجزا ازش تولید شده توسط تیم نماتک بی شک خیلی فراتر میروند و بعد از اون به سراغ مجموعه آموزشی پایتون تولید تیم نماتک برم و طبق توضیحات شما با پایتون هم میشه کار کرد و چون پایتون یه زبان به روز تر و آینده دار تری هست نسبت به ++C طبق تحقیق هوایی که کردم پس میشه باهاش با این زبان کار کرد .

در رابطه با آرنج پای چون قیمت فوق العاده مقرون به صرفه ای دارد گفتم یه سوال بپرسم ولی اول رزبری

مهندس اگر با صحبت های بنده موافق هستید و اگر هم ‌پیشنهادی دارید که به بنده کمک کند خیلی خوشحال میشم مهندس جان ؟؟؟

:pray::pray::pray::pray::pray::pray::rose::rose:

و مهندس ما اگر پایتون از پکیج یایتون را یاد بگیریم پس طبق گفته های شما میتونیم کار برنامه ریزی این برد ها را انجام بدیم .
و به سوال دیگه الان مهندس تفاوت این لینوکس و پایتون در چیه آیا هم باید پایتون بلد باشیم و هم لینوکس ؟؟

اگر پایتون رو انتخاب کردید، انتخاب خیلی خوبی هست. زبان برنامه نویسی ای هست که به علت سادگی و استفاده گسترده از اون، میتونید باهاش عملا هرکاری بکنید. زبان بسیار محبوبی هست.
در مورد تفاوت لینوکس و پایتون:
لینوکس یک سیستم عامل هست مثل ویندوز و مک و … ولی پایتون یک زبان برنامه نویسی هست که میتونه روی هر سیستم عاملی اجرا بشه. بنابراین شما برای استفاده از پایتون نیازی نیست از لینوکس استفاده کنید و میتونید روی ویندوز هم پایتون رو فرا بگیرید.
ولی برای استفاده از پایتون در رزبری پای، شما نیاز دارید که لینوکس رو هم یاد بگیرید. نیاز نیست خیلی عمیق بشید ولی باید بتونید با ترمینال لینوکس کار کنید و دستورهای اون رو بدونید.
لینوکس درواقع یک هسته اصلی داره و نسخه های زیادی ازش وجود داره. یکی از معروف ترین هاش اسمش ubuntu هست. خیلی از نسخه های لینوکس، حتی قسمت گرافیکی ندارن. یعنی شما با یک محیط سیاه و سفید سروکار دارید که فقط توش دستورات رو وارد میکنید و سیستم عامل هم جواب های اون دستورها رو به شما نشون میده. برای کار با رزبری پای، با اینکه میتونید با قسمت گرافیکیش هم کار کنید ولی خیلی بهتر هست که بتونید کامل از لینوکس استفاده کنید.
نکته آخر اینکه بسته آموزش پایتون نماتک شروع بسیار خوبی هست برای اینکه خود زبان پایتون رو یادبگیرید ولی شما برای رزبری پای، باید یک سری آموزش های اختصاصی برای رزبری پای رو هم ببینید.

تشکر مهندس جان
متوجه شدم
توضیحات شما عالی بود
درود بر شما