خازن در مدارات DC

سلام مهندس
با توجه به توضیحات بسیار زیبا و قشنگ تون در فایل های تدریس که خازنها جریان AC را عبور میدن ولی DC رو خیر عبور نمیدن . حالا چرا در خروجی پاورها یا قسمتهای دیگه از مدار که با ولتاژ DC کار میکنند در صورت نبود ان خازن مدار درست کار نمیکنه ؟
علت وظیفه ان خازن هست که درصورت افت ولتاژ، بارها رو در مدار تخلیه کنه که افت ایجاد نشه و مجدا شارژ و دوباره دشارژ ؟
چون خاصیت خازن همین هست و در صورت وجود نویز و جریانات AC به منبع بربگردونند و نیز در بعضی جاها مثل نزدیم میکرو و… جاهای دیگه اگه خارج هم کنیم مشکلی پیش نمیاره

سلام دوست عزیز، به صورت دقیقتر اگر بخوایم بررسی کنیم، خازن ها نه فقط ac بلکه تغییرات ولتاژ رو عبور میدن.
سیگنال های ac به سیگنال هایی گفته میشه که در سیکل هایی مثبت و در سیکل هایی منفی هستن و به تعبیر دقیقتر، سیگنال هایی که جهت جریان در اونها تغییر میکنه.
سیگنال های dc سیگنال هایی هستن که هیچوقت تغییر جهت جریان ندارن و همیشه مثبت هستن. ولی به این معنی نیست که تغییر نمیکنن. برای مثال، اگر برق شهر که ac هست رو از پل دیودی بگذرونیم، تبدیل به dc میشه ولی مقدار ولتاژ در این سیگنال ثابت نیست و مدام در حال تغییر بین ۰ تا ۳۱۰ ولت هست.

در پاورها، وقتی که شما مثبت و منفی خروجی رو به یک مصرف کننده وصل میکنید، وقتی که اون مصرف کننده شروع به جریان کشی میکنه، پاور شما دچار افت ولتاژ میشه. درسته که ولتاژ پاور شما dc هست ولی این افت ولتاژ باعث میشه که ولتاژ کمی تغییر کنه و این برای خازن کافی هست که وارد عمل بشه.

خازن هایی که در خروجی پاورها قرار داده میشه معمولا ظرفیت بالایی دارن و وظیفه اونها جبران افت ولتاژ هست.