راهنمایی بازار کار الکترونیک

مهندس معین من پس از دیدن کل اموزش و تمرین هایی که داشتم یه رزومه خوبی به عنوان دانشجو برای خودم ایجاد کردم.دو جا هست که رزومه خودمو فرستادم.یکی یه مرکز تحقیقاتی مربوط به کارهای نظامی هست.کار تجاری نیست و تک و توک برد هایی میزنن اما کار بسیار سطح بالاست و خوب علم پشتشه و به این نحوه ک میگفت پرژوه بهت میدیم تحقیق کنی و اینا تا به محصولی برسیم.اگه سوالی چیزی هم بود میتونی بپرسی.ابزار و لوازم الکترونیکی محدودی نسبتا داشتن و بیشتر کار تحقیقاتی بود.
اما یه شرکت دیگه هست که نسبتا شرکت کوچیکیه برد های تجاری میزنن و مهندسی معکوس میکنن و میگفتن که اینده یا سمت پروژه های نفتی میریم یا تجهیزات پزشکی.اتاق کار حرفه ای و پر تجهیزاتی داشتن.اما میگفتن که کاراموزی اول میای و خب من چند باری که رفتم مونتاژ و لحیم کاری و از این دست کارا بوده که خیلی منو از نظر علاقه خشنود نکرده.یه جورایی دوست دارم بیشتر بدونم و هر روز پیشرفت کنم.اما این شکرت تجاری انگار خیلی زود به اون مرحله نمیرسه.توی مصاحبه از من در مورد پروتکل MQTT پرسیدند و خوشحال شدن که بلدم.ولی میبینم انگار کار توی اون شرکت بیشتر تجربیه و چیز های خیلی زیادی یاد نمیگریم.این بسته یه جورایی منو بدعادت کرده.دوست دارم یه روز زمان بزارم و کلی چیزی بلد شم.مثل وقتی که از ذوق یادگیری این بسته شبا خوابم نمیبرد.
حالا مهندس موندم بین این دو تا مورد که کدوم رو برم.خب یکی کار تحقیقاتی و سطح بالاس اما دومی خود خود الکترونیکه و قشنگ غلط میشه خورد تو کار.اما خوب به مونتاژ و اینطور کارها راضی نمیشم.این شرکت تجاری میگه تو رو برا R&D میخایم ولی انگار بیشتر مونتاژ کار میخاستن.کارای برنامه نویسی میکنن ،طراحی التیوم انجام میدن ولی نمیدونم چرا کار اموزی اونارو نمیدن.به لطف به این بسته اطلاعات من از التیوم و کد نویسی در حد خبره های اونجاست اما بیشتر عصبیم که این رزومه رو میخاستن چیکار.شایدم صبر لازم داره
مهندس نظر شما چیه؟مشورتی لطف میکنید.نظرشما رو مشتاقم بدونم

مهندس به شخصه از برنامه نویسی میکروها و طراحی pcb به شدت لذت بردم.قصد دارم در این حوزه بیشتر کار کنم.
مفاهیم بخش شبکه دونستنش لذت بخش بود ولی برنامه نویسی اپلیکشن و وب بنظرم بیشتر سمت برنامه نویسی صرف کامپیوتری میره.به همین دلیل احساس کردم اینترنت اشیا بیشتر به گرایش نرم افزار کامپیوتر نزدیکه.برنامه نویسی میکرو و خلاقیت پذیریش خیلی هیجان انگیزه.هر فصل این اموزش خودش میتونه پایه ی یک راه طولانی باشه. طراحی pcb های فرکانس بالا و مخصوصا برد های مبتنی بر fpga رو علاقه دارم یاد بگیرم.
بنظر شما مهندس کاراموزی تو یه شرکت دانش بنیان مفید تره یا شرکتی که کار روتین میکنن؟
pcb های فرکانس بالا اموزش خاصی داره؟یا بیشتر تجربیه؟
تراشه های fpga توی صنعت عام جا باز کردند؟یا هنوز بیشتر برای کارهای پیشرفته و خیلی سطح بالا انجام میشن؟

1 پسندیده

سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالیم که این بسته برای شما مفید بوده و باعث افتخار ما هست که شما رزومه خودتون رو آماده کردید. در مورد نکاتی که مطرح کردید، سوال اول من این هست که چرا فقط برای دو جا رزومه فرستادید؟ شهر خاصی مد نظرتون بوده؟ نکته دوم اینکه حتما رزومه خودتون رو برای من هم بفرستید تا اگه مشکلی توش هست بهتون بگم که اصلاحش کنید. (می تونید تلگرام کنید برای من) و در آخر هم اینکه خیلی از شرکت ها واحد تحقیق و توسعه ای که مد نظر شما هست رو ندارن. تعدادی از تولیدی های بزرگ کشور حتی، فقط از روی یک نقشه که کسی هم اون رو تغییر نمیده هیچوقت، سالهاست که یک محصول مشخص رو تولید می کنن و واحد RnD شون در واقع واحد تولید هست. به نظرم دو گزینه ای که معرفی کردید هیچکدوم اون خواصی که مد نظرتون هست رو نداره ولی گزینه دوم به نظر بهتر میاد. پیشنهاد می کنم با خود مدیران اونجا خیلی راحت و بدون خجالت صحبت کنید و بگید من این قابلیت ها رو دارم و کارم مونتاژ هم نیست. می تونم براتون این کارها رو انجام بدم و دوست دارم که پیشرفت کنم و غیره و غیره. اینطوری اگه قبول نکردن، شما به امید اینکه یک روزی بهتون کار مهمتری رو بدن وقت خودتون رو اونجا تلف نکردید. اگر هم قبول کنن که خوب شما به هدفتون رسیدید. ولی همیشه یادتون باشه که برای پیشرفت از یکجا باید شروع کرد و باید با حضور در این شرکت ها ، تجربه خودتون رو بالا ببرید.

1 پسندیده

سپاس از راهنمایی تون

ممنون مهندس.سعی میکنم اول به تجربه کافی در مطالب این بسته برسم بعد به اموزش های پیشرفته تر فکر کنم.
مهندس با قدرتمند شدن و کسب تجربه زیاد در همین مطالب بسته (طراحی برد و میکروها) میشه اینده ی خوبی رو رقم زد؟
تو سایت اصلی نماتک خوندم که شما مطلب خوبی رو فرموده بودید.اینکه تعمیر و اینطور کار هارو به افراد با تجربه بسپاریم و به دنبال علم هایی که جزوه اینده ما هستند بریم.برای امثال من که در حال حاضر دانشجو هستیم اینده خوب با طراحی برد و میکروها رقم میخوره یا مثلا به علم های جدید تر مثل fpga و طراحی فرکانس بالا باید فکر کرد؟

سلام، به نظر من کارآموزی در هر شرکتی که داره به طور عملی این مفاهیم و تکنولوژی ها رو استفاده می کنه مفید هست. هر شرکتی که یک واحد تحقیق و توسعه واقعی داره می تونه دریایی از تجربه باشه برای شما.
pcb های فرکانس بالا آموزش هایی در اینترنت براشون پیدا میشه. سعی کنید با یک نیاز واقعی وارد این دنیا بشید. صرفا یاد گرفتنش باعث over design میشه. یعنی شما یک مدار ساده فرکانس پایین رو هم به صورت ناخودآگاه خیلی سخت و سنگین دیزاین می کنید. یک کانال تلگرام هست به اسم zetaboard که توش کلی ویدئوی آموزشی طراحی فرکانس بالا و مطلب هست. خود این مجموعه هم در طراحی این بورد ها دستی داره. مثلا بردهایی که روشون میشه linux ریخت و با استفاده از hdmi محیط گرافیکی داشت و از موس و کیبورد هم پشتیبانی می کنن و حافظه و رم هم روی بردها دارن، میشه یک نیاز واقعی که میتونید برای طراحیشون وقت بذارید. البته این رو هم بگم که این برد ها بیشتر از ۲ لایه هستن و شما هزینه زیادی برای تست هاتون خواهید داد.
در مورد fpga هم، با توجه به قدرتمند شدن روز به روز میکروهای arm، در کاربردهایی که واقعا لازم به استفاده از fpga نباشه، نباید ازش استفاده کرد چون خیلی هم قیمتش بالاست. من فقط در کاربردهای سطح بالا دیدم که استفاده میشه.

1 پسندیده

امروزه بیشتر از هر زمان دیگه ای دستگاه های الکترونیکی که با میکروکنترلر ها ساخته شدن در زندگی آدم ها ورود کردن. آینده قطعا برای مباحث مطرح شده در بسته بسیار روشن هست. ولی به نظر من سعی کنید در زمینه های نرم افزار هم خودتون رو قوی کنید. الان دستگاه های الکترونیکی باید یک نرم افزار خوب هم کنارشون باشه با راحت فروش برن.