اضافه کردن آموزش تکمیلی

سلام استاد معین والا من حقیقتش الان نحوه ی تست قطعات رو میدونم ولی همین طور که خودتون بهتر میدونید برای تعمیر بردشناخت قطعات کافی نیست کافی نیست مثلا تو منبع تغذیه سوییچینگ ۲۲۰ ورودی و دنبال میکنم تا بعده پل دیود وخازن ولت میتونم بگیرم ولی خروجی آیسی سوییچینگ و ماسفت سویچینگ رو نمیدونم چه طوری اندازه گیری کنم متاسفانه تو بسته هم حداقل تو مبحث منبع تغذیه سوییچینگ کار با منبع تغذیه روشن و تست و ولتاژ گیری و فرکانس گیری نقطه به نقطه آموزش داده نشد من خواهشم اینه ما که تو این بسته کار عملی در اجرا روی هیچ برد روشن دستگاهی که نقطه به نقطه از ابتدا تا انتها ولتاژ گیری و فرکانس گیری انجام بشه ندیدیم حداقل تو مبحث منبع تغذیه سوییچینگ که خودتون میفرمایید انقدر مهمه فیلم تکمیلی منتشر کنید چندتا منبع تغذیه سوییچینگ روشن باشه واز ابتدا ولتاژ گیری نقطه به نقطه تا پایان و بعد دیدن فرکانس وولتاژ آیسی سوییچینگ و خروجی ماسفت روی و ورودی وخروجی ترانس روی مولتی متر و اسیلوسکوپ شرح داده باشه که واقعا قابل درک باشه از بس تو اینترنت مطالب مختلف خوندم وفیلمهای مختلف کلافه شدم واقعا قبلا هم خودتون فرمودین اضافه میکنیم خواهشا پیگیر باشید به صورت آموزش تکمیلی اضافه بشه انقدر منبع تغذیه حداقل گنگ نباشه و بتونیم حداقل یه منبع تغذیه رو دیگه تعمیر و تحلیل کنیم چون اگه بخوایم تک تک قطعاتو تست کنیم هم وقت خودمون وهم بردو به فنا میدیم

3 پسندیده

ضمن تشکر از مهندس معین عزیز من باب اشراف کامل به مبحث مربوطه و نیز دوست عزیز که جای خالی این فصل رو اشاره کردند.البته بنده نیز چند ماه پیش این نکته رو اشاره و اگه امکان داره این فصل رو حتما اضافه کنند .سپاس

3 پسندیده

با سلام وعرض ادب این موضوع جای بسی تامل دارد که از استاد بزرگوار درخواست میکنیم با تشکر

2 پسندیده

خوده من به شخصه باپاوری روبرو شدم که به جای ۱۵ ولت ۱۳ ولت میداد و خازنها رو عوض کردم بازم درست نشد و واقعا دیگه نمیدونم چیو چک کنم خوبه که نقش قطعات رو در منبع تغذیه سوییچینگ بدونیم و الان من میدونم دیود زنر و اپتو کوپلر چه جوری کار میکنن ولی نقش وتفسیرش در منبع تغذیه سوییچینگ نیومده یا همین طور آیسی tl431 و مدار run و بقیه موارد خوبه که جناب مهندس معین عزیز ایرادات معمول منبع تغذیه مثل افت ولتاژ ،یا قدم به قدم گیری ولتاژ وفرکانس و سایر ایراداتو اضافه کنن ممنون

2 پسندیده

سلام به همه عزیزان،
ممنونم از اینکه نظرات خودتون رو ارائه میدید و مجموعه نماتک رو در هرچه بهتر شدن آموزش هاش یاری میکنید.بعد از ارائه بسته الکترونیک توسط مجموعه نماتک، دوستان زیادی درخواست آموزشی داشتن که بتونه در مسیر تعمیرات الکترونیک بهشون کمک کنه. مشکلی که مبحث تعمیرات داره، تنوع بسیار زیاد مباحث هست به طوری که تقریبا غیر ممکن هست که بشه همه ابعاد تعمیرات رو در یک بسته جا داد. دستگاه های الکترونیکی موجود در دنیا تعداد و تنوعشون به حدی بالا هست که باعث شد ما سعی کنیم خیلی خیلی با دقت و با برنامه وارد این حوزه بشیم. هدف اول این بود که بسته ای آماده کنیم که بتونه مخاطب رو با دنیای تعمیرات و طرزفکر اون و تکنیک و ابزارها و قطعات و مدارهای معروف آشنا کنه و مخاطبش عام تر باشه. بعد از تحقیقات زیاد، سر فصل های بسته تعمیرات الکترونیک تدوین شدن. متوجه شدیم که بدون دونستن اصول پایه الکترونیک، شما نمیتونید یک تعمیر خوب رو انجام بدید. علاوه بر این، دنیای مجازی پر شده بود از مطالب نادرست و غیر اصولی. از طرفی، این بسته نباید پیش نیاز خاصی میداشت و باید از ابتدا آموزش میدادیم. بنابراین فصل های اولیه این بسته به طور کامل به اصول الکترونیک میپردازه به طوری که شما پایه خیلی قوی ای پیدا میکنید برای ادامه. در فصل های بعد سعی کردیم تا جای ممکن همه قطعات و ابزارها و تکنیک های پرکاربرد رو آموزش بدیم و من برای هر قطعه به طور مفصل همه کاربردها و نکات و تست و خرابی ها و … رو گفتم. روش های مونتاژ و دمونتاژ، نکات ایمنی و طرز فکر تعمیراتی رو سعی کردم آموزش بدم.
در ادامه با توجه به تنوع بسیار زیاد دستگاه ها، در بخش بلوک ها سعی کردم اشتراکات همه دستگاه ها رو بگم طوری که شما بدونید هر دستگاه در هر صنعت و کاربردی که هست، یک سری بلوک های مشخص داره که این میتونه شما رو کمک کنه که چطوری با یک دستگاه ناآشنا دست و پنجه نرم کنید.
با توجه به وجود بلوک منبع تغذیه در همه دستگاه ها، یک فصل هم به این مورد پرداختیم و سعی کردم تمامی منابعی که استفاده میشن رو آموزش بدم. در انتها هم سعی کردیم چند دستگاه رو باز کنیم و نکاتش رو با هم ببینیم و چند تعمیر واقعی هم انجام بدیم. با توجه به اینکه حجم بسته بیشتر از پیشبینی شده بود، امکان اضافه کردن مطلب دیگه وجود نداشت و در نهایت سرفصل ها و محتوای بسته، هدف اولیه ما رو انجام میدادن: شروع اصولی تعمیرات با یک دید کلی که حتی داخلش از تعمیر موبایل و لپ تاپ هم گفتیم. حالا مخاطب میتونه فیلد تخصصی خودش رو پیدا کنه و در اون شروع به کسب تجربه تخصصی تر کنه و بعدش تمرین و تمرین و تمرین.
علاوه بر این، بعد از این بسته، بسته تعمیرات لوازم خانگی با یک دید مکانیکی تر اضافه شد و الان هم تعمیرات موبایل و کامپیوتر و لپتاپ و … به آموزش های نماتک اضافه شدن که بتونن نیاز های تخصصی تر رو هم برطرف کنن.
همه این موارد رو گفتم که به این نکته برسم که ما هم دوست داشتیم قسمت های بیشتری در آموزش تعمیرات وجود میداشت ولی واقعا حجم بسته و زمان آماده سازی اون باید طبق برنامه ریزی ها پیش میرفت.

حالا در مورد تعمیرات منبع تغذیه سوییچینگ و کلا تعمیرات چند نکته بگم.
یکی اینکه از دوستان خواهش میکنم و تمنا دارم که بسته رو گزیده خوانی یا گزیده بینی نکنن. یعنی اینکه با من جلو بیاید. ویدیو ها رو رد نکنید. درسته که مطالب سرفصل دارن ولی من همیشه در حال توضیح و مثال زدن هستم و حتی اگر یک مورد از سرفصل ها رو بلد هستید باز هم اون فصل رو ببینید با دقت. من از سوالاتی که در فروم پرسیده میشه کاملا متوجه میشم که کدوم فصل ها رو دوستان یا ندیدن و یا بدون دقت دیدن. ما با اینکه از لحاظ زمانی تحت فشار بودیم ولی من با توجه به اهمیت منابع سوییچینگ، سعی کردم یکم بیشتر وقت براش بذارم. با اینکه به طور کامل طرز کارش و مدارش و فیدبک و غیره رو توضیح دادم ولی باز هم سوال های زیادی مثلا در مورد اون ترانس کوچک داشتیم که با دیدن اون فصل برطرف شدن. یعنی قبل از اینکه فصل رو حتی دیده باشن از من سوال پرسیدن.
منابع تغذیه سوییچینگ که مدار run و … دارن و مثلا در پاور کامپیوتر ها استفاده میشن، پیچیده تر هستن و واقعا در این بسته نمیگنجن.

نکته بعدی اینکه من در این بسته نقشه خوانی و دیتاشیت خوانی و استفاده از اینترنت برای مقاصد تعمیراتی رو توضیح دادم و شاید بگم ۵۰ درصد سوالات دوستان با سرچ ساده در گوگل و خواندن چند نقشه پیدا میشه.
درسته که فرصت نبود که همه موارد رو ارائه بدیم ولی روش به دست آوردن خیلی از این موارد رو در بسته گفتیم.

علاوه بر این موارد، شما نباید انتظار داشته باشید که بسته تعمیرات رو ببینید و بعد تعمیرکار بشید. شما باید تمرین کنید. تجربه کسب کنید. شما اگر بسته برنامه نویسی وب ببینید، از فرداش میرید سر کار و استخدام میشید؟ خیر! شما باید تمرین کنید. بعضی حرفه ها سال ها زحمت نیاز دارن. مثلا در قسمتی شما گفتید که ولتاژ گیری قسمت سوییچ انجام نشده، خب به راحتی یک منبع سالم بردارید و ولتاژ های قسمت های مختلف رو بررسی کنید. مطمئن باشید مواردی که اینطوری یاد میگیرید آنچنان عمیق در ذهن شما میمونه که نتیجه اون رو خیلی سریع خواهید دید. از طرفی هر سوالی هم که داشته باشید میتونید اینجا از من بپرسید و من تمام سعی خودم رو میکنم که کمک کنم تا به پاسخ برسید.

در نهایت من صمیمانه از نظر دوستان تشکر میکنم و مطمئن باشید که در مجموعه نماتک اولویت اول شما عزیزان هستید و همواره سعی در جبران کمبود ها داریم. سعی میکنیم موارد مطرح شده توسط شما عزیزان رو برطرف کنیم.

موفق باشید

3 پسندیده

سلام خدمت تمامی همراهان محترم و بزرگوار
ضمن تشکر از توضیحات کامل جناب مهندس معین درباره روال تولید آموزش و هدف اصلی تهیه آموزش تعمیرات الکترونیکی لازم دونستم خدمت بزرگواران اعلام کنم که تیم تولید نماتک در صدد تهیه آموزش های کاربردی و مهارتی هست حتما این پیشنهاد شما همراهان برای وجود یک آموزش کامل در حوزه عیب یابی و تعمیرات منابع تغذیه، به بخش تولید آموزش ها ارجاع داده خواهد شد و در صورت فراهم بودن شرایط یک آموزش تخصصی در این زمینه مهیا خواهیم کرد.

موفق باشید

1 پسندیده

ممنون جناب مهندس از پاسخ جامع تون و نیز تشکر از خانم برمایون من باب پیگیری

سلام وعرض ادب توضیحات جناب معین بسیار متین و شیرین بیان شدن همین که با توجه به مشغله کاری این چنین پاسخ دادین واقعا جای تشکر داره مرسی از شما