لیست قطعات برای راه اندازی مغازه تعمیرات

سلام مهندس. من لیست قطعات پرکاربرد میخواستم نه ابزار

سلام وقت تون بخیر برای راه اندازی مغازه تعمیرات بیشتر به چه قطعات الکترونیک نیازم دارم.
تو شهر ما فروشگاه قطعات الکترونیک وجود نداره و فعالیت پست پیشتاز خیلی کم شده یک بسته یک هفته طول میکشد تا به مقصد برسد.

سلام دوست عزیز .ببخشید . همون طور که مهندس معین در آموزش فصل اول پارت { قسمت اول تا سوم} توضیح دادن مجموعه قطعات پر استفاده عبارت است از :
خازن های دیپ و اس ام دی که میکرو فاراد ,از 0.01 تا 10000 میکرو فاراد و نانو فاراد که باز هم از 0.01 تا 10000 و بالاتر هم ممکنه باشه ,چون من زیاد ازش استفاده نمیکنم در مداراتبیشتر جایگزین میکنم. البته بستگی داره چه مداراتی مشتری استفاده میکنه .بیشتر خازن در مدارات برای تقویت ولتاژ در مدار استفاده میشه. چند نمونه پر کاربرد خازن دیپ ; 16vولت 470 میکرو فاراد . 10v 470mf .2200 25v. 1000mf 16v . 1000mf 6.3v هست.این هم بگم که از نوع الکترولیتی یا شیمیایی بیشتر هست. 2021-05-14/1620963538-217835-download.jpeg

مقاومت های دیپ پر استفاده ترین قطعات هستند ; 1 اهم .10 .100 .1000 که همون 1 کیلو اهم هست و تا 1mg اهم هم استفاده فراوانی داره. دیود یکسوساز بیشتر از نوع 1n4001 و 1n4007 در کل مدارات الکترونیک استفاده داره. دیود زنر شماره بندی زیادی داره مثال ;0220 یا 9090 من دیدم اگر درست باشه. و انواع رله های 12 ولت جهت سوییچ کردن رو مدار هست. فیوز های شیشه ای نیم تا 2 امپر برای در بازکن منازل و مولتی متر ها هم استفاده داره . رگلاتور ولتاژ 7805 .7809 . 7812 . 7815 .و 7824 من در مدارات تغذیه مثل شارژ موبایل .پاور کامپیوتر و برد اسپیکر های خانگی زیاد دیدم. ترانس چاپر همون ترانس کوچکی که در شارژ موبایل هست بهش میگن . کلید های میکرو فشاری . و انواع سوِيیچ برای خاموش کردن مثل فشاری و مربعی که در پاور کامپیوتر هست.ایسی 3 پایه تقویت و تنظیم ولتاژ در لامپ فلورسنت فشرده کم مصرف به شماره 13005 .13009 . 12 به بالا. توجه کن که این ایسی خیلی شباهت زیادی به دیود یکسو این مدلی هست اشتبه نکنی. ترازیستور bjt زیاد استفاده داره. تا جایی که من کاردم همین قطعات هستن از کسانی دیگر هم بپرس تا بیشتر راهنمایی کنند. موفق باشید.

1 پسندیده

ممنونم آقای معین :hugs::clap::pray:t2:

سلام دوست عزیز، ضمن تشکر از پاسخ یکی از دوستان، من موارد زیر رو اضافه می کنم:
نکته اول اینکه شما باید ببینید در چه زمینه ای دارید تعمیرات رو انجام میدید. مثلا اگر خرابی های منابع تغذیه سوییچینگ رو انجام میدید، قطعات پرکاربرد اونها که طبق الگوها کامل توضیح دادیم رو داشته باشید خوبه. ولی به هر حال هر دستگاهی نیازهای خاص خودش رو داره و به نظرم برای شروع با کمی صبوری ذره ذره قطعات رو تهیه کنید به نسبت نیاز و هر دفعه از هر کدوم بیشتر از نیاز اون لحظه بخرید. باورتون نمیشه که با این کار بعد از یکی دو سال چقدرر قطعه جمع میشه و در حد خوبی دیگه از همه چیز دارید.
یک پیشنهاد خوب دیگه که دارم، استفاده از برد های اوراقی هست. مثلا اگر کار برد یخچال می کنید، بگردید تو اینترنت و برد های اوراقی یخچال ها رو بخرید. خیلی ها این ها رو کیلویی می فروشن و ارزش قطعات روی برد خیلی بیشتر از قیمت برد هست. اینطوری شما قطعاتی که بیشتر روی یخچال ها استفاده میشه رو دارید و میتونید موقع نیاز، خوب هاش رو جدا کنید و استفاده کنید.
در نهایت بسته به فیلدی داره که توش دارید کار میکنید و باید قطعات پر مصرف اون رو تهیه کنید.

@Mehrad#4733 سلام آقای معین رفتم اوراق فروشی قطعات و بردهای کهنه بخرم. کیلویی ۶۰هزار تومن گفت میدم با خودم فکر کردم دیدم بصرفه نیست.
قیمتشان همین مقدار است؟

@Mortaza#4728
سلام دوست عزیز . با اجازه اساتید سایت.
خدمت شما عرض کنم که ، اولاً شما چیزی از اصول و قانون و قواعد رشته الکترونیک و تعمیرات میدونید؟
اگر نمیدونید حتماً قبل از شروع به کار چند تا مقاله در مورد برق و قطعات بخونید در اینترنت ویا بسته های اموزشی تهیه کنید که استادان راهنمای شما باشند در تعمیرات و بعد شروع به کار کنید وگرنه بجای درست کردن، کار را خراب تر میکنید و حتئ میتونه خطر افرین برای خودتون باشه.
دوم اینکه: شما به یک هویه نسبتاً قوی نیاز دارید، و پنس واسه گرفتن قطعه قعل کش ، هیتر یا هوای گرم ، یک مولتی متر و منبع تغذیه که بتونید در مواقع ضرورت برق رو به قطعه کار بدید که عیب اونو پیدا کنید.

سلام
با اجازه مهندس
اگر می خواهید کار تعمیرات رو شروع کنید
بنا به تجربه شخصی من اول می تونید پیش یک استاد کار ماهر شروع به شاگردی بکیند
که تقربیا در طی ۶ ماه روزی ۴ ساعت‌ کافی است
سعی کنید هر نوع دستگاهی رو قبول نکید چو اول کار هستید یک سری دستگاه ها می تواند مشکل نرم افزاری داشته باشند
و اصلا ارزش ندارد که وقت خودتون برای این کار بزارید یا حتما شرط کنید که امکان دارد درست شود و یا نشود
اگر بعد از پذیرفتن کار بگید نشد مشتری از کار شما نا امید می شود در صورتی که نمی داند مشکل از کار شما نیست
اگر مثلا منبع نغذیه سوئیچینگ تعمیر می کنید حتما حتما توصیه می کنم با انواع رگولاتور های سوئیچینگ آشنا بشوید
که تاثیر زیادی در سرعت عیب یابی دارد
حتما در این زمینه کتاب بخوانید
برای قطعات هم می توانید به صورت اینترنتی اقدام کنید
من خودم سایت ها روبو ایکیو eca و ایران میکرو را پیش نهاد می کنم
حتما هم به یک هویه و مولتی متر خوب و با کیفیت نیاز دارید
ترجیحا مولتی متر true rms باشد که بر روی آن می نویسد معمولا مولتی متر های برند mastek خوب هستند و خودم از این نوع مولتی متر استفاده می کنم
قطعه هم اگر به صورت مقطعی شروع کنید به خریدن بهتر است
چون مثلا خازن ها انواع ولتاژ ها و نوع ها دارند که خیلی ها هم استفاده زیادی ندارد
اگر قطعه هم از ضایعاتی تهیه می کنید به خازن ها خیلی توجه کنید به خصوص خازن های شیمیایی
که بعد از مدتی کار روغن درون آنها تمام کم می شود و استفاده از آنها کار درستی نیست
در تهران هم خیابا ن جمهوری می توانید بهترین قطعات رو خریداری کنید ممنون2021-06-06/1622965725-991649-121715.jpeg
و حتما کتاب خواندن را فراموش نکنید و ار تجربه های دیگران هم استفاده کنید
می توانید در دوره تعمیرات لوازم خانگی در فنی و حرفه ای هم ثبت نام کنید

1 پسندیده