آیا خروجی تریستور مگه dc نیست؟

سلام استاد معین عزیز
در مورد تریستور فرمودید که میشه باهاش تجهیزاتی که با برق 220 ولتکار میکنن مثل لامپ و موتور و … کنترل کرد ،سئوالم اینه که آیا خروجی تریستور مگه dc نیست؟ چه جوری میشه باهاش لامپ 220 ولت روشن کرد به صورت مستقیم ؟
و اینکه ماکزیمم آمپری که میشه از تریستورهای قدرت گرفت که موجود هست تا چند آمپره؟

سئوال بعدیم اینه که ،ورودی مثلا پل دیود 220 ولته ac ،و خروجی اون 315 ولت dc ، در صورتی که به هر دلیلی خرجی به ورودی وصل بشه منظور تداخل بین برق dc و ac ست .چه اتفاقی میفته ؟

و اینکه آیا این 315 ولتdc که dc شده برق 220 ولت ac هست آیا قابلیت اینو داره که مثلا با این 315 ولت یه لامپ 220 ولت ac دستگاهههای ac دیگرو روشن کنیم و استفاده کنیم ؟( منظورم معادل سازی برق ac با ولتاژ 220 و dc شده ی اون با ولتاژ 315)

سلام دوست عزیز، لامپ های رشته ای در واقع یک مقاومت هستن که وقتی ازشون جریان عبور میکنه، داغ میشن و ایجاد نور میکنن. پس اینکه جریان به صورت ac باشه و یا dc براش فرقی نداره و باز هم روشن میشه. جالب اینجاست که وقتی که لامپ رشته ای به ac برق شهر وصل هست، در هر ثانیه ۵۰ بار خاموش و روشن میشه (چون فرکانس برق شهر ۵۰ هرتز هست) و ولتاژی که به لامپ میرسه هم بین +۳۱۰ تا -۳۱۰ تغییر میکنه مدام. ولی وقتی که به ۳۱۰ dc وصل بشه، دیگه خاموش و روشن نمیشه و همیشه هم به ۳۱۰ وصله که این باعث میشه خیلی پرنورتر بشه و البته عمرش هم کم بشه.
جریان تریستور ها محدودیت خاصی ندارن و تا چند صد آمپر هم ساخته میشن.

در مورد سوال زیر:

>

@mohsenhosseini#5146 سئوال بعدیم اینه که ،ورودی مثلا پل دیود 220 ولته ac ،و خروجی اون 315 ولت dc ، در صورتی که به هر دلیلی خرجی به ورودی وصل بشه منظور تداخل بین برق dc و ac ست .چه اتفاقی میفته ؟

ببینید، خروجی پل دیود در زمان هایی که سینوسی برق شهر مثبت هست، با ورودی فرقی نداره و در اون لحظات اگر ورودی و خروجی اتصال پیدا کنن اتفاقی نمیفته و در واقع فاز میره به مثبت خروجی و نول میره به منفی خروجی ولی در زمان هایی که برق شهر منفی میشه، فاز میره به منفی خروجی و نول میره به مثبت خروجی و اگر خروجی رو به ورودی وصل کنید، اتصالی رخ میده. ولی در کل چون این جابجایی داره ۵۰ بار در ثانیه رخ میده، عملا اگر ورودی و خروجی رو اتصال بدید، اتصالی رخ خواهد داد.

در مورد سوال زیر :‌

>

@mohsenhosseini#5146 و اینکه آیا این 315 ولتdc که dc شده برق 220 ولت ac هست آیا قابلیت اینو داره که مثلا با این 315 ولت یه لامپ 220 ولت ac دستگاهههای ac دیگرو روشن کنیم و استفاده کنیم ؟( منظورم معادل سازی برق ac با ولتاژ 220 و dc شده ی اون با ولتاژ 315)

جواب سوال شما بستگی به این داره که آیا فقط از پل دیود استفاده شده برای یکسوسازی یا اینکه خازن هم گذاشتید و ولتاژ ۳۱۰ ولت رو صاف کردید؟ من هر دو حالت رو توضیح میدم.
اگر از خازن هم استفاده کردید، پس فرض میکنیم که شما یک ولتاژ ۳۱۰ ولت ثابت دارید که نوسان نمیکنه. این ولتاژ نمیتونه دستگاه های ac رو روشن کنه و نباید به عنوان ورودی به اونها داده بشه. (لامپ رشته ای یک استثنا هست چون فقط یک مقاومت هست. مثلا المنت هم یک مقاومت هست و میشه به ۳۱۰ ولت ثابت وصلش کرد البته مثل لامپ که پرنورتر میشه، المنت هم بیشتر داغ میشه و ممکنه بسوزه)

اما اگر فقط از یک پل دیود استفاده کردید، پس یک موج سینوسی یکسوشده دارید که در هر ثانیه ۱۰۰ بار بین ۰ و ۳۱۰ میره و میاد ولی دیگه منفی نمیشه (چون از یکسوساز استفاده شده) (یادآوری میکنم که سینوسی برق شهر ۵۰ هرتز هست و وقتی یکسو میشه، ۱۰۰ هرتز میشه. دلیلش رو توضیح دادیم و توی عکس های داخل دوره هم کاملا مشخص هست.)
خب حالا اگر این ولتاژ رو بدیم به دستگاه های ac، خیلی از دستگاه ها چون منبع تغذیه دارن و خودشون هم یک پل دیود روی ورودیشون هست، اصلا متوجه تفاوت این سیگنال با برق شهر نمیشن و همچنان کار میکنن. (یعنی اگر خروجی پل دیود رو به یک پل دیود دیگه وصل کنیم، تغییری توی ولتاژ ایجاد نمیشه و از این یکسو تر دیگه نمیتونه بشه ولتاژ) ولی دستگاه هایی که به قسمت منفی سینوسی برق شهر احتیاج دارن، مثل موتورهای ac با این ولتاژ کار نمی کنن و دچار مشکل میشن.