عدم ارائه ی آموزش کامل سیستم فانوک در بسته سیستم های کنترل CNC نماتک

سلام دوست عزیز
ضمن تشکر از اعلام موضوع ، به اطلاعتان میرسانم که بحث اصلی این بسته ، آموزش سیستم های کنترل CNC است و از نرم افزاری مانند SSCNC به عنوان یک ابزار کمک آموزشی استفاده شده و نه اینکه بحث اصلی ما آموزش SSCNC باشد.
در مورد SSCNC لازم به توضیح است که این نرم افزار روی موضوع شبیه سازی ساختار ماشین های تراش و فرز زیاد کارکرده بنحوی که شما حتی براده ها و پاشش آب صابون را هم بصورت گرافیکی می بینید . اما از طرف دیگر انبوهی از ماشین های مختلف را شبیه سازی کرده که بسیاری از آن ها شاید فقط در چین کاربرد داشته باشند. بنظر می رسد این تراکم موضوع باعث شده طراحان نرم افزار از موارد مهم دیگری غافل شده باشند بنحوی که به بحث کنترلرها و نکات ظریفی که در هنگام برنامه نویسی وجود دارد نپرداخته اند. برخی از کلیدهای روی پنل اپراتوری غیر فعال هستند که در حین آموزش به آن اشاره کردم.
از نظر برنامه نویسی نیز بسیاری از دستورهای پیشرفته در هردو کنترل سینومریک و فانوک در SSCNC قابل اجرا نیستند . لذا من مبنا را براین قرار دادم که با استفاده از این شبیه ساز ، اصول کلی اپراتوری که شامل سه بخش مهم : کار با پنل و منوها ، TOOL OFFSET و OFFSET t WORK (ZERO) می باشد را حداقل یک بار برای دو کنترل سینومریک و فانوک انجام دهم تا کارآموز اصول کار را فرا بگیرد و بعد بتواند روی ماشین اجرا کند.
از طرف دیگر شرکت زیمنس برای مشتریان کنترل های سینومریک انرژی بیشتری گذاشته و سال هاست که نرم افزارهای آموزشی SinuTrain را عرضه نموده . این کار توسط فانوک انجام نشده و نرم افزارهای شبیه ساز فانوک را دیگران تولید کرده اند مانند سوان سافت و امکو. که در این میان نرم افزار امکو یا همان WINNC محدودیت زمانی دارد. علت این که شما برنا مه های اجرا شده بیشتری برای سینومریک می بینید همین است.
ما هم در ایران ناگزیر به استفاده از همین برنامه ها هستیم.
نکته دیگری که بر اساس سال ها تجربه اجرایی و آموزش باید متذکر شوم این است که CNC کارانی بیشتر موفق بوده اند که بدنبال یافتن سرنخ های آموزش بوده و پس از پیدا کردن آن ها خودشان تمرین و ممارست فراوانی انجام داده اند تا به اصطلاح ته و توی قضیه را بطور کامل در اورده اند.لذا زمانی که اصول کار با دو کنترل سینومریک و فانوک گفته شده و یک مثال برای مثلا فانوک اجرا شده اگر قرار باشد که همان مثال را دوباره برای سینومریک هم تکرار کنم زمان زیادی صرف تکرار مسایل مشترک می شود و آنوقت تعداد دیگری از کارآموزان از این تکرارها گلایه خواهند داشت.
این را بر اساس حدود 30 سال تجربه آموزش در بخش های مختلف صنعت کشور می گویم .
نرم افزارهای شبیه ساز در اختیار شما هستند . هیچ خطری هم ندارند . تمرین کنید و در نهایت بطور مشخص مواردی که در آن ها دچار ابهام یا اشکال شده اید را در همین فروم اعلام کنید تا اشکال شما را رفع کنم.

موفق باشید
حقی
14/1/1400

2 پسندیده

با سلام و عرض ادب. متاسفانه برخلاف ادعای مطرح شده قبل از خرید این بسته و همچنین توضیحات اولیه در بخش مقدماتی، توضیحات بسیار ناچیزی در مورد نحوه استفاده از سیستم فانوک در SSCNS گفته شده است تا جایی که تمامی آموزش ها در مبنای سیستم سینومریک و شبیه سازهای مربوط به آن مطرح گردیده است. در بخش مقدماتی، “بخش نوشتن یک برنامه” عنوان شده است که پس از نوشتن برنامه، در نرم افزار sscnc، برنامه در هر دو سیستم فانوک و سینومریک اجرا می شود تا تمامی مراحل تعریف، ستاپ و… در هر دو سیستم اموزش داده شود که متاسفانه فقط برنامه در سیستم فانوک اجرا شد.
به عنوان کسی که این مجموعه را خریداری کرده است، برای تکمیل بخش مقدماتی برای سیستم فانوک، راهی جز استفاده از آموزش های اینترنتی نداشتم و با این حال ابهامات زیادی برای بنده باقی مانده است که مرا از خرید این مجموعه برای سیستم فانوک بسیار پشیمان کرده است. با نگاهی گذرا به دو بخش برنامه نویسی عمومی و پیشرفته، به نظر می رسد تمامی برنامه باز هم تنها در نرم افزار های مربوط به سیستم سینومریک آموزش داده شده است. انتظار بنده این بود که هر برنامه در هر دو سیستم پیاده سازی شود و یا حداقل یکی در میان هر دو سیستم مورد استفاده قرار می گرفت.

1 پسندیده

@h3dot#4328

سلام مهندس
ضمن تشکر از مهندس حقی که توضیحات مبسوطی در این زمینه فرمودن

احساس کردم خالی از لطف نیست جلساتی از آموزش که به مبحث کنترلرهای فانوک پرداخته شده رو هم خاطر نشان بشم تا اگر هنوز به این قسمت از آموزش ها نرسیدید، اطلاع داشته باشید که در کدوم بخش ها این مطلب ارائه شده.
فصل ۹ اپیزود های ۷ و ۸
فصل ۱۲ اپیزود های ۵ و ۶ و ۷

با سلام و عرض تشکر بابت پاسخگویی جامع شما.
استاد گرامی، بحث بنده مشکل در تمرین مباحث آموزش داده شده برای سیستم فانوک می باشد. بنده برنامه نویس (در حوزه کامپیوتر) هستم و با چند زبان برنامه نویسی کار کرده ام و کاملا فرمایشات شما را در مورد اهمیت فراگیری پایه و به اصطلاح base برنامه نویسی درک می کنم. قطعا آموزش شما از نظر انتقال مفاهیم و سرنخ های برنامه نویسی بسیار جامع و سلیس می باشد اما انچه که بنده تا کنون از برنامه نویسی cnc و تفاوت های سیستم های زیمنس و فانوک تا متوجه شده ام، نیاز به تمرین عملی (چه به وسیله شبیه ساز و یا از طریق دستگاه) در کنار آموزش می باشد؛ همانطور که آموزش شما نیز بر همین مبنا پایه ریزی شده است. لذا آموز شبیه سازی همچون SSCNC برای هر دو سیستم لاجرم ضروری، و حداقل، پیاده کردن مثال ها به صورت مساوی بر مبنای هر دو سیستم لازم می باشد. به عنوان کارآموز این دوره، متاسفانه برای پیاده سازی اولین برنامه (که در سیستم زیمنس SSCNC پیاده کردید) در سیستم فانوک به چالش هایی برخورد کردم که زمان زیادی را صرف حل کردن آنها کردم. برای نمونه بحث جبران طول ابزار در سیستم فانوک کاملا متفاوت با سیستم سینومریک می باشد که تا اواسط بخش برنامه نویسی عمومی هیچ اشاره ای به آن نشده بود!!! انتظار از آموزش این است که در اولین مثال چالش ها همگی برطرف شود، و همانطور که در پیام اول عرض کردم، به نظر می رسد برنامه ریزی شما نیز بر همین بوده است، و قبل از پیاده سازی اولین برنامه بر پیاده سازی این برنامه برای هر دو سیستم تاکید کردید. این مشکل در در دومین برنامه نیز جدی تر شد، تا جایی که پیاده سازی دومین برنامه با همه اصلاحات و تغییرات آن، در زمان آموزش در سیستم فانوک کاملا غیر ممکن شد! تا اینکه پس از چندین ویدئو به برخی از تفاوت های این دو سیستم اشاره شد. استاد گرامی، عدم پیاده سازی مثال های اولیه در هر دو سیستم و عدم اشاره به تفاوت های دو سیستم در لحظه، باعث سردرگمی در کارآموز می شود، حال اگر چون منی به هر طریق قصد پیاده سازی برنامه گفته شده در سیستم فانوک را داشته باشد، زمان بسیار زیادی صرف این کار خواهد کرد.
برای مثال آخر تا این لحظه، میانیابی دایره ای قطبی برای سیستم زیمنس کاملا توضیح داده شده است در حالی که باید در همان آموزش، این میانیابی در سیستم فانوک نیز ذکر شما اما کاملا فراموش شده و باز هم مجبور به استفاده آموزش های اینترنتی شدم.
استاد عزیز، به عنوان کارآموز این دوره که با دید آموزش سیستم فانوک افتخار آشنایی با شما و استفاده از کلاس شما را دارم، پیشنهاد می کنم دو برنامه اول اموزش داده شده در SSCNC و با سیستم فانوک پیاده بفرمایید و ضمیمه این آموزش گردانید. قطعا با این کار، افرادی همچون من زمان بسیار کمتر و با دلگرم بیشتری آموزش را به پایان می رسانند.
با تشکر.

2 پسندیده

سلام و خسته نباشید ،
با توجه به اینکه آموزشهای پکیج فقط برای کنترل های زیمنس و فانوک هست ؛ شما به عنوان مدرس و همچنین نسبت به تجربه ای که دارید ،به نظرتون برای اینکه بتونیم با سایر کنترل های مختلف توی بازار هم کار کنیم و برنامه بنویسیم باید چیکار کنیم ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

سلام روز بخیر
البته صحیح تر اینست که شما یک یا حداکثر دو سیستم کنترل را کامل یاد بگیرید در مقایسه با این که چند سیستم کنترل را بصورت ناقص بلد باشید
ولی در بازار کار ایران متاسفانه تنوع سیستم های کنترل و مدل های مختلف از هر سیستم خیلی زیاد است و بنظر می رسد که جوینده کار باید همه این ها را بلد باشد
بهر حال توصیه من اینست که : پس از تسلط به دو سیستم کنترل زیمنس و فانوک که شاید مجموعا بیش از 70% ماشین های CNC را پوشش بدهند شما با اطلاع از اصول اساسی برنامه نویسی ISO با مطالعه کتابچه راهنمای سیستم های دیگر خواهید توانست برای این سیستم ها هم برنامه نویسی کنید .
تعدادی از این سیستمها در نرم افزار SSCNC تعریف شده اند ولی انتظار نداشته باشیم که سیمولاتورهای مثلا SINUMERIK 840C یا SYSTEM 3 رو که قدیمی هستند رو هم بتونیم داشته باشیم
شما روش کار رو که یاد گرفتید با کمی تمرین .و کار بیشتر میتونید سایر سیستم ها رو هم مسلط بشید . البته لازمه اش اینه که به ماشین دسترسی داشته باشید.
میماند کنترلر هایدنهاین ، شاپ میل و شاپ ترن
این سیستم ها کلا متفاوت هستند و امیدواریم که انشاالله با کمک دوستان در نماتک بسته آموزشی این ها رو هم آماده کنیم
موفق باشید

1 پسندیده

بنده در حال حاضر با کنترل هایدن کار میکنم ولی فقط در حد اپراتوری و سعی کردم یاد بگیرم ولی تا الان موضوعات کلی رو متوجه شدم( منتظر بسته آموزشی تکمیلی برای هایدن هستم).
درمورد شبیه ساز ها هم نرم افزار sinutrain رو از بسته نصب کردم جواب نداد ،از سی دی همراه کتابتون هم نصب کردم بازهم جواب نداد .متاسفانه الان فقط از sscnc میتونم برای تمرین برنامه گرفتن استفاده کنم .
ممنون بابت پاسخ سریع و کاملتون .