حداکثر مسافت کابل کشی مجاز برای سیگنال های آنالوگ ولتاژی و جریانی

سلام و عرض ادب.چند مورد سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید:
1_ حداکثر مسافتی که میشه برای سیگنال های آنالوگ ولتاژی و جریانی ،کابل کشی کرد چقدر است و این میزان مجاز رو از کجا باید استخراج کرد؟
2_آیا تفاوت میکنه که برای این سیگنال ها از سیم های رشته ای استفاده کنیم و یا سیم های مفتولی؟
3_برای ارتباط سریال مثلا RS485 میشه بجای استفاده از کابل های سریال از کابل هایی که برای تغذیه استفاده میشه(مثلا کابل 1.5میلی متر مربع) استفاده کرد و طول کابل کشی رو بیشتر کرد؟

سلام
در مورد rs485 به صورت تجربی عرض میکنم
من از هر کابلی استفاده کردم دچار مشکل نشدم…
خودم معمولا از کابل رشته ای نیم استفاده میکنم

1- اگر کابل کشی به صورت هاردوایر باشد(یعنی سریالی نباشد) حداکثر ۲۰۰ متر است. استاندارد خاصی برای آن وجود ندارد ولی در کاتالوگ تجهیزات نوشته میشود که همانطور عرض شد معمولا۲۰۰ متر است.

با افزایش سطح مقطع کابل میشه این فاصله رو بیشتر کرد؟

سطح مقطع رو افزایش بدید روی مسافت هم تغییری به وجود میاد؟میشه مسافت رو بیشترش کرد؟

نه چون rs485 یه پروتکل ارتباطیه و ربطی به سطح مقطع سیم نداره…چون ماهیتش سیگنالیه و جریان کشی نداره که شما بخواید مقطع سیم و بیشتر کنید…

1 پسندیده

سلام وقت بخیر
برای سیگنال جریانی، کابل تا حدود 200 متر مشکلی نداره
کابل رشته ای و مفتولی تفاوتی ندارند
برای RS485 باید از کابل شبکه مخصوص استفاده کنیددر غیر اینصورت ممکنه شبکه عملکرد صحیح رو نداشته باشه ، مثلا بعضی مواقع ارتباط قطع و وصل بشه بعلت تغییرات دما و شرایط محیطی و نویز محیطی یا مثلا استاندارد اعلام میکنه که با سرعت 12MBPS تا 100 میتونه ارتباط برقرار کنه ولی با کابل دیگه این فاصله کلا جواب نمیده یا قطع و وصلی داریم پس برای ایجاد مطمئین باید شرایطی رو که استاندارد میگه رعایت کنیم
موفق باشی