بررسی حد پذیرش خوردگی لوله در هنگام ورود به سایت و قبل از فیتاپ مطابق استاندارد مربوطه

سلام استاد مانی زاده
حد پذیرش خوردگی لوله در هنگام ورود به سایت و قبل از فیتاپ چقدر می باشد، لطفا اگر استانداردی در این مورد هست بفرمایید
متشکرم

سلام ، وقتتون به خیر آقای مهندس
منظور شما از حد پذیرش خوردگی لوله چیست؟
لوله ها در هنگام خرید با توجه به جنس ، تلرانس ابعادی مشخصی از لحاظ طول و ضخامت دارند که در هنگام خرید و تحویل کالا بازرسی صورت میگیرد و ربطی به خوردگی ندارد چون کارخانه تولید لوله و فیتینگ مجاز هست در اون محدوده تلرانسی بطعه اش را تولید کند.
اما اگر منظور شما C.A یا همان Corrosion Alloawance هست که در مدارک مختلفی از جمله PMS هم به آن اشاره می شود ، این مورد توسط مهندسان فرآیند با نرم افزاری مثلا نرم افزار predict متناسب با مدت زمان کارکرد پلنت که معمولا در ایران ۳۰ سال در نظر گرفته می شود محاسبه می شود و مهندسان پایپینگ فقط به عنوان یک input از مهندسان فرآیند آن را دریافت می کنند.
ما به عنوان مهندس پایپینگ فقط این CA را در محاسبات ضخامت لوله در نظر میگیریم ، به این صورت که وقتی محاسبات thk لوله را طبق فرمول ASME انجام دادیم ، در آخر مقدار CA را نیز به آن اضافه می کنیم چون ضخامت لوله در مدت زمان عمر پلنت حداکثر به میزان CA کاهش می یابد و ما نمی خواهیم در این مدت عمر پلنت fail کنیم.

1 پسندیده

سلام مهندس، مرسی از تو ضیحاتتون
منظور بنده اینه که مثلا یه لوله وارد سایت میشه که سطح خارجیش دچار پیتینگ شده، آیا حد پذیرشی داریم واسه این مورد یا خیر؟

1 پسندیده

سلام و عرض ادب

بله مقادیر مشخصی دارد که الان در خاطر بنده نیست ولی بصورت مشخص در استاندارد API 5L که اسپک ساخت لوله ها به نحوی می توان در نظر گرفت، مقادیر مجاز ان عنوان شده است. البته در اکثر ASTM های مربوط به جنس لوله ها به طور دقیق در این خصوص عنوان شده است

1 پسندیده